Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

... οι Λιθογράφοι για τη σημερινή απεργία ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 12/11/15
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Ομόνοια στις 10:30π.μ.
Προσυγκέντρωση του κλάδου 10:00
στα γραφεία του Σωματείου Πλ. Βάθη


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να περάσει τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα θα είναι οδοστρωτήρας, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, θα φορτώσουν βαρύτατους φόρους στα λαϊκά στρώματα. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών ΣΕΒ για να υλοποιηθούν γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο ασφαλιστικό!
Στο όνομα τάχα της ισότητας και της δικαιοσύνης, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη απεργούμε μαζί με όλη την Εργατική Τάξη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας δεν αρχίζει και τελειώνει με την απεργία στις 12/11. Δεν πρέπει να είναι μία πιστολιά στον αέρα όπως κάποια κανάλια και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι θέλουν να τον παρουσιάσουν, υπονομεύοντας τον αγώνα μας. Η απεργία της Πέμπτης είναι απλά ένα βήμα κλιμάκωσης στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μία μάχη μπροστά στους μεγάλους αγώνες που πρέπει να οργανώσουμε. Είναι μία αναμέτρηση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που ακόμα και όταν προκηρύσσει απεργίες, το κάνει υπονομεύοντάς τες. Έχουν στόχο να απογοητευτεί ο κόσμος ώστε να επικρατήσει η ηττοπάθεια και η αναποτελεσματικότητα των αγώνων, θέλουν τους εργάτες  παθητικούς στον καναπέ.

Σε αυτή την απεργία όπως και σε άλλες, δεν έχουμε απέναντι μόνο την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που λειτουργεί με σκοπό να «θάψει» την απεργία, τις συγκεντρώσεις και τα αιτήματα που παλεύει η Εργατική Τάξη.
Είναι σωματεία στον κλάδο του τύπου και των ΜΜΕ, που πάει καιρός από τότε που κάνανε απεργίες κόντρα στη θέληση του εργοδότη. Η απεργίες όμως είθισται να γίνονται με απεργούς κόντρα στις απειλές για απόλυση όσων τολμούν να σταθούν στις πύλες των εργοστασίων.
Στον κλάδο του τύπου όμως, όσο σημαντικό είναι να μη δουλέψουν τα εργοστάσια, άλλο τόσο σημαντικό είναι να προβληθεί ο αγώνας μας όσο καλύτερα γίνεται. Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΔΣ του Σωματείου Λιθογράφων αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργία τους συναδέλφους που θα κληθούν να τυπώσουν ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ. Βέβαια οι απεργοί συντάκτες που θα τολμήσουν να γράψουν για το δίκιο των εργατών και όχι για να κονομάνε οι εκδότες, αυτή τη φορά θα δεχτούν πυρά από εχθρούς και φίλους.
«Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της να βρίσκονται σε επιφυλακή –μαζί με τα Πειθαρχικά τους Συμβούλια-, για την απόλυτη επιτυχία της απεργίας και την αντιμετώπιση απεργοσπαστικών κινήσεων». Χαρακτηρίζουν δηλαδή απεργοσπάστες όποιους τολμήσουν να αναδείξουν τους αγώνες της εργατικής τάξης, εξυπηρετώντας αφάνταστα τους στόχους της κυβέρνησης.

Η απεργία όχι μόνο πρέπει να μαθευτεί παντού, ακόμα και σε αυτούς που δε θα τολμήσουν να κάνουν το βήμα αυτή τη φορά, πρέπει να σπάσει το φόβο και την ηττοπάθεια που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Αρκετά ανεχτήκαμε τη λάσπη στους αγώνες μας και την εξαφάνισή τους από τις ειδήσεις, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.
Λογοκρισία δεν είναι να περιφρουρήσεις τη διακίνηση εμπορικών φύλλων που θα φέρουν χρήμα στον εργοδότη. Λογοκρισία είναι να απαγορεύσεις και να ποινικοποιείς την έκδοση απεργιακού φύλλου που θα διανεμηθεί δωρεάν άνθρωπο τον άνθρωπο.
Κόντρα λοιπόν σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, εμείς θα είμαστε στις πύλες των τυπογραφείων με την παρακάτω απόφαση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ όλοι και συμμετέχουμε στις απεργιακές φρουρές, εκτός από τους συνάδελφους που θα κληθούν να τυπώσουν ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ εφημερίδας. Αυτό θα γίνει για να ενισχύσουμε τη δυνατότητα κάλυψης της γενικής απεργίας, της απεργιακής συγκέντρωσης στις 12 Νοέμβρη καθώς και των αιτημάτων που παλεύει ο κλάδος και η Εργατική Τάξη συνολικά. Δηλαδή εξαιρούνται οι εφημερίδες που θα έχουν αποκλειστικά και μόνο το παραπάνω περιεχόμενο.

Αγωνιστικά η Διοίκηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου