Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

... Δικαιοσύνη ταξική και "ανοιχτομάτα" ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Ανακοίνωση


Για τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου, σχετικά με την αγωγή που είχε ασκήσει η Ένωσή μας, αλλά και εργαζόμενοι, ενάντια στην «ΕΥΡΩΠΗ», αντιδρώντας στις μονομερείς μειώσεις που επέβαλλε, έχουμε να πούμε τα εξής:

Η δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος και εφαρμόζει τους νόμους του. Αυτοί οι νόμοι εξυπηρετούν πάντα αυτούς που έχουν την εξουσία. Και την εξουσία την έχουν οι εργοδότες μας. Θα ήταν πολύ καλό να ισχυριζόμασταν ότι η δικαιοσύνη είναι «τυφλή» και αμερόληπτη, αλλά δεν ισχύει και δεν θα ήταν δυνατόν να ισχύει. Άλλωστε και η πραγματικότητα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αυτή η δικαιοσύνη είναι που βγάζει το 99% των απεργιών παράνομες. Αυτή η δικαιοσύνη είναι που αποφάσισε μέσα σε δύο ώρες ότι η τελευταία απεργία στα πρακτορεία ήταν παράνομη, αλλά χρειάστηκε 8 μήνες για να αποφασίσει σχετικά με την αγωγή των εργαζομένων απέναντι στην εταιρεία.

Και τι αποφάσισε; Ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχθούν τις μειώσεις, ότι η εταιρεία καλά έκανε και τις επέβαλλε. Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να δεχθούν ότι η ζωή τους θα ορίζεται από το εάν «βγαίνουν» οι μεγαλοεκδότες, μεγαλοκανάρχες, μεγαλοεργολάβοι.

Αυτή λοιπόν την απόφαση δεν την αποδεχόμαστε. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι ο αγώνας μας πρέπει να είναι στραμμένος ενάντια στην πολιτική που γεννά αυτούς τους νόμους, στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, ακόμα πιο αποφασιστικά διεκδικούμε την υπογραφή νέας ΣΣΕ, απαιτούμε την άμεση επιστροφή μισθών και επιδομάτων που αυθαίρετα «έκοψε» η ΕΥΡΩΠΗ. Παράλληλα θα εξαντλήσουμε και κάθε δικαστικό μέσο, αλλά γνωρίζουμε πως ποτέ δε μας δόθηκε τίποτα χωρίς αγώνα.

Επόμενο ραντεβού η νέα πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας το Δ.Σ. αποφάσισε:

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 01/12 – ΩΡΑ 05:00 έως 06:00 & 10:00 έως 12:00

Συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς

05:00 στην ΊΡΙΔΑ

10:00 στην ΕΥΡΩΠΗ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου