Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

... ΕΔΟΕΑΠ - " Έτσι είναι ο καπιταλισμός " ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χειρότερη από το “κουαρτέτο”
η πλειοψηφία των "6" στον ΕΔΟΕΑΠ,
“σφάζει” τις συντάξεις

Με πρόσχημα ότι ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αντέξει άλλα δυο(!) χρόνια, η πλειοψηφία των "6" στο ΔΣ του ταμείου, δηλαδή τα μέλη που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ της ΕΠΗΕΑ και την παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, ψήφισαν σήμερα τη σφαγή των επικουρικών συντάξεων.

Γίνεται έτσι ο ΕΔΟΕΑΠ το πρώτο ασφαλιστικό ταμείο που περνά τις μεγάλες μειώσεις επικουρικών συντάξεων, πριν αυτό συμφωνηθεί με το “κουαρτέτο”. Θέλανε μάλιστα να κάνουν επαναπροσδιορισμό της σύνταξης ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης, αυτό που θέλει να περάσει ο Γ. Κατρούγκαλος αλλά δεν είναι ακόμη νόμος!

Η πλειοψηφία των “6″ αποφάσισε ακόμη τη μείωση των μισθών των υπαλλήλων και τη ρευστοποίηση ενός ακόμη ομολόγου. Γιατί το ταμείο είναι μείον, η διοίκηση δεν στάθηκε ικανή να βρει έσοδα και έτσι για να δοθούν οι συντάξεις και οι μισθοί του μήνα, ρευστοποιείται άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο του ΕΔΟΕΑΠ. Άγνωστο για παράδειγμα αν ζητήθηκε από το ΔΣ ενημέρωση από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα του αγγελιοσήμου, τα οποία πληρώνουν οι διαφημιστικές αλλά δεν καταλήγουν στα ταμεία των ΜΜΕ!

Στη σφοδρή αντίδραση της μειοψηφίας των "3" που δεν συμφώνησαν με την πολιτική των περικοπών η απάντηση ήταν …"έτσι είναι ο καπιταλισμός". Στην ουσία, οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε άγνωστο ποσοστό. Κι αυτό γιατί, όπως αποφασίστηκε, περικόπτεται οριζόντια η 15η και 16η σύνταξη που ήταν από το 2010 ενσωματωμένες μέσα στις επικουρικές και επιπλέον γίνεται οριζόντια μείωση κατά 8%. Οι μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού είναι 10%.

Από όλα αυτά ο ΕΔΟΕΑΠ θα εξοικονομήσει μόλις 272.000 ευρώ από τις μειώσεις μισθών και άλλα 3,2 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις. Την ίδια ώρα το έλλειμμα πλησιάζει τα 15 με 16 εκατ. ευρώ.

Για τη μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έγραψε μια πικρή ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο fb η Πόπη Χριστοδουλίδου την οποία και αναρτούμε κι εδώ
---
πηγή: mediatvnews.gr
---
*

2 σχόλια:

  1. Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να προσφύγει δικαστικά για να διεκδικήσει το "χαμένο" αγγελιόσημο. Αυτό μπορεί να το κάνει το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με βάση το νόμο 2429/1996 αρθρο 33 παρ.10, προσφεύγοντας στον εισαγγελέα γιατί πρόκειται για αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2015 πριν από την εφαρμογή του νόμου 4279/2014 (αλλαγή στην τιμολόγηση των διαφημίσεων σε βάρος του αγγελιοσήμου), που μετά την αναβολή που δόθηκε, θα αρχίσει να ισχύει από 2/1/2016. Σημειωτέον, αντίθετος με την αναβολή της ισχύος του νόμου αυτού ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ και αντιπρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, M. Γκάνας με εισήγηση του στη Βουλή (πρακτικό 21/10/15). Ακούγεται ότι σαν αντάλαγμα της προσπάθειας αυτής, προέκυψε η πρόσληψη του γιού του στον ΔΟΛ των εκατοντάδων απολυμένων και απλήρωτων! Απίστευτο ε;
    Πάντως αν ψάξετε σαν "ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ" θα βρείτε μπόλικα στοιχεία για τη διαφυγή του αγγελιοσήμου κι ας προσπαθούν να μη τα φανερώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή