Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

... η ΕΤΙΤΑ για τον Π. Κυριακόπουλο του Star - στάση εργασίας ...

*
Ενωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αττικής
***
*


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 19/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ STAR
(ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ για τον σταθμό)

Συνάδελφοι!

Πριν λίγους μήνες ο Κύριος Κυριακόπουλος (ζητούμε συγνώμη για τη μη αναγραφή της ιδιότητάς του, αλλά ο ίδιος σε εξώδικη επιστολή του αλλά και σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης μας έχει συστηθεί ως … «αναρμόδιος στο STAR», άγνωστο γιατί…), ζήτησε νέα μείωση μισθού από τους εργαζόμενους του σταθμού,10% για 12 μήνες που έγινε 8% αργότερα για 14 μήνες. Σπουδαία παραχώρηση!!!. «Συμβολική μείωση» την ονόμασε. Καθόσον έπρεπε να δείξουμε και την δική μας προσπάθεια στο οικονομικό πρόβλημα της επιχείρησης. Λες και δεν την είχαμε δείξει στις πρώτες μειώσεις! Στις παραινέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, δημοσιογράφων- τεχνικών- διοικητικών, πως η μείωση δεν είναι διόλου συμβολική αλλά αντιθέτως με την σημερινή κατάσταση είναι δυσβάσταχτη, ήταν λες και μιλάγαμε σε …τοίχο!!!

Αποτέλεσμα; Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί πριν δυο μήνες υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις και εμείς οι τεχνικοί λόγω της Δ.Α. του Ο.ΜΕ.Δ. που έληξε θα υποστούμε μονομερείς μειώσεις στο τέλος του μήνα.

Από προχθές η Ένωσή μας ξεκίνησε κινητοποιήσεις στο σταθμό με αίτημα το πάγωμα της νέας μείωσης αλλά και την παύση της εφαρμογής του μονομελούς συνεργείου αφού σε λίγο καιρό θα εκδοθεί από τον Ο.ΜΕ.Δ νέα Δ.Α. που θα τα ρυθμίζει όλα. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό με κύριο επιχείρημα πως είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να έχουν δεχθεί μείωση με την υπογραφή τους, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και εμείς οι τεχνικοί να μην την υποστούμε.

Μάλιστα! Περί ηθικής ο λόγος!!! Ας αναρωτηθούμε για λίγο όμως. Άραγε….

Είναι ηθικό Κύριε Κυριακόπουλε ένα κανάλι που στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του και μέχρι να έρθετε εσείς ήταν υπόδειγμα εργασιακών σχέσεων, με τους εργαζόμενους να έρχονται και να φεύγουν από την δουλειά τους με το χαμόγελο και με την διάθεση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να το έχετε καταντήσει εργαστήρι ψυχολογικής πίεσης, μαυρίλας και ανασφάλειας;

Είναι ηθικό Κύριε Κυριακόπουλε που έχουν μείνει στο σταθμό τουλάχιστον οι μισοί εργαζόμενοι από τότε που ήρθατε και αρχίσατε τις απολύσεις πριν καν έρθει η κρίση; Ή μήπως είναι ΗΘΙΚΟ που οι 22 οπερατέρ studio έχουν μείνει σήμερα μόνο 6, επειδή όπως χαρακτηριστικά δηλώσατε δημόσια στο κοντρόλ, «είναι θέμα αρχής» να μην υπάρχουν οπερατέρ στο studio ειδήσεων!!! Μέχρι και υψηλόβαθμο στέλεχος δικό σας, έκανε πλάκα λίγες μέρες αργότερα λέγοντας πως σε αυτό το κανάλι περισσότερα είναι τα σκυλιά(!) από τους οπερατέρ!!!!!

Είναι ηθικό Κύριε Κυριακόπουλε που ζητάτε να καταργηθούνοι ειδικότητές μας; Που ζητάτε από τον Ο.ΜΕ.Δ. να πάνε οι μισθοί μας στα 586 μικτά; Οι άδειες ασκήσεως που καταργήθηκαν; Όλα αυτά είναι ΗΘΙΚΑ;

Η μήπως είναι ΗΘΙΚΟ η εφαρμογή των μονομελών συνεργείων; Κάποτε ο πρώτος ιδιοκτήτης αυτού του σταθμού που βρίσκετε στο μυαλό και στην μνήμη όλων μας είχε πει για τα παιδιά των εξωτερικών συνεργείων : «Όταν βγαίνουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ έξω θέλω να είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ!!!» Είναι ηθικό που τους έχετε καταντήσει χαμάληδες; Που κουβαλάνε όλο τον εξοπλισμό μόνοι τους; Που κάνουν τον οδηγό, τον βοηθό, τον οπερατέρ, τον παραγωγό; Είστε περήφανος για αυτό;

Είναι ΗΘΙΚΗ πράξη οι προσωπικές αγωγές κατά των συνδικαλιστών του σωματείου μας και η απαίτησή σας για αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ; Άδικος κόπος Κύριε Κυριακόπουλε. Το γνωρίζουμε το έργο!Αυτάδεν μας τρομάζουν! Ήρθε ο καιρός όμως να δούμε αν θα σας τρομάξουν και οι δικές μας αγωγές εναντίον στο πρόσωπό σας!!!

Ή μήπως είναι ΗΘΙΚΟ να βαφτίζετε «μικρότερη» τη μείωση των αποδοχών μας, επειδή προσφερθήκατε να μας κρατάτε ένα σεβαστό ποσό από τον ασθενικό πια μισθό μας, δεσμευτικά για ένα χρόνο, για να αγοράσουμε κουπόνια σούπερ μάρκετ με κέρδος 10 ευρώ το μήνα; Ήταν τόσο «σπουδαία» παροχή που ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σας γύρισαν την πλάτη!!!

Και για να τελειώνουμε! Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών πράγματι υπέγραψαν, αλλά ΗΘΙΚΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ τις μειώσεις! Υπέγραψαν γιατί στείλατε δύο ΗΘΙΚΑ mail που τους καλούσατε. Υπέγραψαν γιατί το γραφείο προσωπικού έκανε αλλεπάλληλα ΗΘΙΚΑ τηλεφωνήματα σε έναν προς έναν. Και τέλος υπέγραψαν γιατί ΟΛΟΙ θυμόντουσαν τις ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που είχατε κάνει σε συναδέλφους δημοσιογράφους στις πρώτες μειώσεις, επειδή εκείνοι ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ!!!

Οι συνάδελφοί μας Κύριε Κυριακόπουλε δεν υπέγραψαν τις μειώσεις, αλλά την παραμονή στην εργασία τους!!! Αυτό λέει η ΑΛΗΘΕΙΑ και έχουμε ΗΘΙΚΗ υποχρέωση να την αποδεχθούμε!!!

Παρόλα αυτά εμείς σας κάνουμε δημόσια νέα πρόταση Κύριε Κυριακόπουλε. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ για τους επόμενους δύο μήνες. Όσοι ήταν και οι μήνες που μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοί μας με μειωμένες αποδοχές. Με μια μόνο προϋπόθεση. Στο τέλος αυτού του μήνα οι μισθοί των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών θα επανέλθουν. Έτσι η ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ θα έχει αποκατασταθεί και θα έχουμε υποστεί ΟΛΟΙ μια «συμβολική μείωση». Τι λέτε;

Και μια τελείως φιλική και καλοπροαίρετη συμβουλή Κύριε Πρόεδρε. Οι λέξεις ΗΘΙΚΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ και πολλές άλλες τέτοιου είδους, είναι τα δικά μας «όπλα» σε αυτήν την «μάχη». Μην τα ζηλεύετε! Δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε! Μην το κάνετε! Περιοριστείτε στα δικά σας που δεν είναι άλλα από τους μνημονιακούς νόμους της ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ της ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΝΤΡΟΠΗΣ!!!

Υ.Γ. Κάποια στιγμή θεωρούμε επιβεβλημένο έγκριτοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του STAR αλλά και των άλλων σταθμών πως θα πρέπει να πάρουν δημόσια θέση για το τι συμβαίνει όλο αυτόν τον καιρό στα Μ.Μ.Ε. Είμαστε όλοι μέρος του χώρου αλλά και της ενημέρωσης.

Υ.Γ1. Πριν λίγο καιρό Κύριε Πρόεδρε μας είπατε και το εξής απίστευτο: «Δυστυχώς σας έχω ανάγκη!!!». Εμείς και όλοι οι συνάδελφοί μας τεχνικοί από την πλευρά μας σας απαντούμε: «Προσωπικά εσάς ευτυχώς ΔΕΝ σας έχουμε ανάγκη!!!»

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου