Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

... θα σπάσει το σερί των αποτυχιών ο Τράγκας; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιατί ο Τράγκας,
με τις αποτυχημένες εκδόσεις,
ξαναβγαίνει στα περίπτερα

«Χώρα», «Traffic», «Score Live», «Βραδυνή» και δεν ξέρουμε ποιους ακόμα τίτλους μπορεί να έχουμε ξεχάσει, είναι εκδοτικές προσπάθειες του Γιώργου Τράγκα που κινήθηκαν σε χαμηλά κυκλοφοριακά επίπεδα και έσβησαν σαν πυροτεχνήματα. Κάποιες, βέβαια, είχαν ανεξήγητα δυσανάλογη διάρκεια σε σχέση με τα μικρά κυκλοφοριακά τους νούμερα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που τη συναντάμε και σε πολλές ακόμα εκδόσεις. Τώρα, όπως διαβάζω στους πολύπλευρα πληροφορημένους περί τα μίντια Zoorlalistas (δείτε εδώ), ο Γιώργος Τράγκας βγάζει στα περίπτερα, από την ερχόμενη Δευτέρα, την «Ανεξαρτησία» στην οποία παρουσιάζεται ως αρθρογράφος, αλλά όπως αναφέρει το μιντιακό (και όχι μόνο) μπλογκ «είναι σίγουρο πως η εφημερίδα τού ανήκει καθώς έχει κατοχυρώσει τον τίτλο ‘’Ανεξαρτησία’’ από τον περασμένο Ιούνιο». Ο Τράγκας δεν δίστασε να αναλάβει ακόμα και αθλητικές συλλογικές εκδόσεις όπως ήταν (περί το 2006, αν θυμόμαστε σωστά) το παναθηναϊκών αισθημάτων «Derby», που πέρασε για ένα διάστημα στα χέρια του. Το ίδιο δεν δίστασε να εκδώσει τη «Score Live» που ξεκίνησε ως εφημερίδα για το ξένο ποδόσφαιρο, με στοιχεία για το στοίχημα, και εξελίχθηκε γρήγορα για να σταθεί σε συλλογικό έντυπο της ΑΕΚ - έκδοση που επίσης παρέμεινε σε πολύ χαμηλά κυκλοφοριακά επίπεδα.

Το ίδιο και η «Traffic» (φωτό) η οποία υπήρξε ανταγωνίστρια της «Espresso» (σε μεγάλη απόσταση όμως), για να καταλήξει και αυτή στο κλείσιμο. Από τις εκδοτικές προσπάθειες του Τράγκα στο χώρο των ημερήσιων φύλλων, πολύ καλή και φιλόδοξη ήταν η επανέκδοση της «Βραδυνής», με πλούσια δημοσιογραφική επάνδρωση . Αλλά και αυτή σιγά σιγά άρχισε να φυλλορροεί.

Τώρα είναι απορίας άξιο γιατί ο Γ.Τ. ξαναμπαίνει στην εκδοτική αγορά και σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον Τύπο. Όπως και να έχει, μακάρι να πάει καλά και να μην περάσει στο εκδοτικό περιθώριο. Ευχές ειλικρινείς, με γνώμονα πρωτίστως το συμφέρον του χώρου μας που μαστίζεται από την κρίση. Αρκεί να είναι και να παραμείνει μια υγιής έκδοση που θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες του κοινού της και στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Γιατί τελευταία πολλά έχουν δει τα μάτια μας, ακόμα και σε εκδοτικά μεγαθήρια.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου