Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

... αγγελιόσημο - ΕΤΑΠ, τα τελειώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Όλο το σχέδιο
για το ασφαλιστικό
στα ΜΜΕ είναι σοκ!


Αύριο Κυριακή συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ για να λάβει αποφάσεις κινητοποιήσεων μετά την αποκάλυψη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την κατάργηση του αγγελιόσημου στις νομοθετικές παρεμβάσεις αυτής της εβδομάδας (είναι πιθανό, όπως μαθαίνουμε, να μπουν στο νομοθέτημα αυτής της εβδομάδας με ισχύ από 1.1.2016).

Φοβούμαστε ότι είναι ήδη αργά για όλους, τόσο για τους συνδικαλιστές που προειδοποιούσαν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, όσο και τους κοιμώμενους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα το σχέδιο για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ, όπως τουλάχιστον συζητήθηκε τις τελευταίες ώρες.

Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντάσσεται όπως είναι στο ενιαίο ταμείο Κατρούγκαλου.


Για τον ΕΔΟΕΑΠ και τα σοκαριστικά γράφουμε παρακάτω.

Το αγγελιόσημο καταργείται ως “πόρος”.

Αλλά η κυβέρνηση θορυβημένη και από τις αντιδράσεις των δικών της που έπαθαν χθες σοκ από τις εξελίξεις και μετά από δεκάδες τηλεφωνικές επαφές, πιέσεις και προειδοποιήσεις, το πιθανότερο είναι πως αποφασίζει την αντικατάσταση του αγγελιόσημου με έναν “φόρο” επί τηλεοπτικών διαφημίσεων, δραματικά μικρότερο από το νυν 20% που αποτελεί την εργοδοτική εισφορά!

Την πρόταση αυτή -θυμίζουμε- έκαναν οι ίδιοι οι καναλάρχες στο non paper προς τον Νίκο Παππά για το νομοσχέδιο τηλεοπτικών αδειών. Δηλαδή πρόσφεραν το “σωσίβιο” αυτή την ώρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που “απειλείται” από τις επιλογές της στον δημοσιογραφικό κλάδο. Για να τους κλείσει τα μάτια, όπως είναι κατανοητό. Γιατί ο νέος “φόρος” επί τηλεοπτικών διαφημίσεων θα είναι δραματικά μικρότερος, ως 8% για όλα τα ΜΜΕ και θα δίνεται έναντι εργοδοτικής εισφοράς!

Για τον ΕΔΟΕΑΠ το σχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Φεύγει από εκεί η επικούρηση και η περίθαλψη!Φεύγουν οι συνταξιούχοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι!

Ο ΕΔΟΕΑΠ μετατρέπεται σε έναν ΕΟΠΥΥ νούμερο 2, κακέκτυπο που θα προσφέρει μόνο πρωτοβάθμια περίθαλψη!

Ασφαλισμένοι θα είναι μόνο όσοι εργάζονται με κανονικό μισθό στους οποίους θα αυξηθεί κατά πολύ η ασφαλιστική εισφορά τους. Στον ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθούν για πρωτοβάθμια περίθαλψη όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ, όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Από όλους τους κλάδους, τεχνικοί, εφημεριδοπώλες, περιοδικά. Αλλά μόνο όσοι έχουν δουλειά και παίρνουν μισθό. Αν ο ΕΔΟΕΑΠ δεν επιζήσει με αυτή τη λύση, τότε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος κλείνει και εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ ή δίνεται σε μια ασφαλιστική εταιρεία!

Όσο για τους ανέργους, συνταξιούχους των ΜΜΕ και ανασφάλιστους; Στον Καιάδα μαζί με όλο τον υπόλοιπο λαό!

Το σχέδιο είναι τρομακτικό για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους ανέργους που εργάζονται με 400 και 500 ευρώ με μπλοκάκι στα sites. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει δραστικά πρώτα από όλους για τον περιούσιο κλάδο της ιδεολογικής χειραγώγησης και της προπαγάνδας. Ξέροντας πολύ καλά τι κάνει.

Σε περίπτωση που τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων και υπαλλήλων αρχίσουν τα επιχειρήματα του στυλ, σώστε τα ταμεία, έχουν χάσει. Μαζί με την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους είναι η λύση. Να πουν κάτω τα χέρια από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, να απαιτήσουν να θεσμοθετηθεί ΤΩΡΑ εργοδοτική εισφορά και κρατική συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ. Αύριο θα είναι αργά.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου