Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

... ΜΜΕ, νέες μειώσεις μισθών - και ποιος θα τους σταματήσει; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πριν συνηθίσουν τις νέες μειώσεις
συζητούν για νέο γύρο περικοπών!



Καλά, καλά δεν έχουν υπογράψει όλοι οι εργαζόμενοι τις νέες συμβάσεις με τις νέες μειώσεις στους μισθούς τους… Και η διοίκηση άνοιξε τη συζήτηση για νέο γύρο περικοπών! Απίστευτο κι όμως αληθινό… Αφού σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού αναζητά τρόπο να προχωρήσει σε συμπληρωματικές μειώσεις ή όπως το πλασάρουν οι ίδιοι σε «διορθωτικές» κινήσεις, προκειμένου – λέει, να εξαλείψουν κάποιες αδικίες που δημιούργησαν οι τελευταίες περικοπές!

Στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν τα νούμερα, απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα της επιχείρησης και ένας απο τους τρόπους που μελετώνται ώστε να βγει η σεζόν είναι να προχωρήσουν σε νέες μειώσεις μισθών!

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο «πονοκέφαλος» της διοίκησης (να ήταν μόνο αυτός) έχει να κάνει – όπως ήδη αναφέρθηκε, με το πώς θα ονομάσουν το νέο γύρο μειώσεων πριν στεγνώσει το μελάνι από τον προηγούμενο και πώς θα καταστείλουν τις αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων!

Τέλος, ο νέος γύρος περικοπών – χρονικά, τοποθετείται αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε μια στιγμή που θα έχουν «σκάσει» για τα καλά και δυο «ενδοεταιρικά» τρόπον τινα μέτωπα που θα «χρησιμοποιηθούν» από τη διοίκηση ως μοχλός πίεσης για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι! Αφού στην ουσία τα δυο αυτά γεγονότα που θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη, δηλαδή θα σηκώσουν μπόλικη σκόνη και θα ταράξουν τις ισορροπίες στα media… Θα επιχειρηθεί να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν τους εργαζόμενους.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου