Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

... διαμαρτυρία συνταξιούχων σήμερα στην Αθήνα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνταξιούχοι: Όχι στην εξαθλίωση



Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί οι συνταξιούχοι της Αθήνας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Αμέσως μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τόνισαν ότι δεν τους ικανοποιούν οι απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Υγείας στα αιτήματά τους. Όπως σημείωσαν, κάθε φορά τους υπόσχονται «ψίχουλα» που τελικά ακόμη και αυτά δεν τους δίνονται.

Οι συνταξιούχοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και μάλιστα από την επόμενη ημέρα καθώς κάλεσαν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 8 το πρωί. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.


Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με μαζική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στην κεφαλή της πορείας, το κεντρικό πανό ανέγραφε «Δωρεάν ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι, με τους εργάτες επίθεση και πάλη».

Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καθώς και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία του ΠΝ, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρωτοβουλία που για πρώτη φορά εκπρόσωπός της μίλησε σε συγκέντρωση συνταξιούχων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο χαρακτήρα και στη στόχευση της αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, καλώντας σε αποφασιστική οργάνωση και συμμετοχή από κοινού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε τους συνταξιούχους να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, παρευρέθηκε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στον αγώνα και τα αιτήματα των συνταξιούχων.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου