Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

... οι απλήρωτοι του "Αγγελιοφόρου" συνεχίζουν τον αγώνα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συζητείται η πτώχευση,
όχι οι απαιτήσεις των εργαζομένων

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση πτώχευσης για την εφημε­ρίδα «Αγγελιοφόρος»
Πτωχεύει το κεφάλαιο;

Και όμως, συζητήθηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αίτηση πτώχευσης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», συμφερόντων των επιχειρηματιών Μπακατσέλου, Ψυχάρη και Μπόμπολα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ενώ δεν υπήρξαν παρεμβάσεις από πιστωτές.

Την ίδια ώρα, οι 108 «όμηροι» εργαζόμενοι της επιχείρησης, που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις ούτε τους μισθούς των τελευταίων οκτώ μηνών, διαδήλωναν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης, με ημερομηνία παύσης πληρωμών την 29η Οκτωβρίου, διότι «η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και αδυνατεί να αποπληρώσει τις οφειλές ύψους 27,1 εκατομμυρίων ευρώ», αιτιολόγησε.

Στο μεταξύ, ζήτησε να ανασταλούν οι ατομικές διώξεις σε βάρος των περιουσιακών της στοιχείων, όπως οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που έχουν προκύψει από τις νομικές ενέργειες των εργαζομένων.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα αυτό επιτόπου. «Η εργοδοσία θέλησε να μπλοκάρει τις κατασχέσεις που έχουμε ξεκινήσει, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας από απλήρωτους μισθούς», ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Βασίλης Κυριακούλης.

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε., στο μετοχικό σχήμα της οποίας συμμετέχουν ο Πήγασος (Μπόμπολας), ο ΔΟΛ (Ψυχάρης) και η εταιρεία Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου), στο παρελθόν επιχείρησε να αναζητήσει καταφύγιο στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε, ενώ την ίδια τύχη είχε το αίτημά της για αναστολή των ατομικών διώξεων σε βάρος της περιουσίας της.

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν επιτύχει τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, με αντικείμενο τη διατήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
---
πηγή: Νίκος Φωτόπουλος/www.efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου