Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

... Γ. Φιλιππάκης - "Δημοκρατία" - τρομολαγνεία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκλήρυνε ξαφνικά (πολύ)
η "Δημοκρατία" του Φιλιππάκη!
Τι την τσίμπησε;

Και ξαφνικά η «Δημοκρατία» σκλήρυνε.

Σκλήρυνε πολύ. Και η τρομολαγνεία της ξεπέρασε εκείνη που εξακοντιζόταν από τα «Νέα» και το «Βήμα» στις μέρες της Μεγάλης Επίθεσης κατά της Ενημέρωσης. Τα οποία «Νέα» και «Βήμα», στο κάτω κάτω, έχουν το know how, το έχουν δουλέψει το τρομολαγνικό, το παίζουν στα δάχτυλά τους. Ακόμα και στα χρόνια της άγριας προπαγάνδας η «Δημοκρατία» ήταν πιο συγκρατημένη, πιο ήπια από άλλα δεξιά ή πρώην κεντρώα φύλλα. Πιο λογική, θα λέγαμε. Αλλά ξαφνικά το Σάββατο ανάγγειλε στο πρωτοσέλιδο της «ΟΛΕΘΡΟ». Που κατά τον Μπαμπινιώτη σημαίνει (ο όλεθρος) «ολοκληρωτική καταστροφή, κατάσταση που αφανίζονται τα πάντα».

Για να καταλάβετε την αλλαγή, την εκτόξευση της επιθετικότητας, διαβάστε μερικούς από τους τίτλους της «Δ» των τελευταίων ημερών – όχι περισσότερων από είκοσι: 

«Τρικυμία»,
«Και τώρα δανειοδικεία»,
«Όλα τα δάνεια σε ξένα χέρια»,
«Εξολοθρεύστε τη μεσαία τάξη – εφιαλτική συνέχεια των μνημονίων»,
«Θυσία 150.000 σπίτια για τη δόση»,
«Η ζωή χωρίς τίποτα»,
«Όλα στο πόδι, βυθίζεται χωρίς σχέδιο η Ελλάδα».


Ακόμα και αισιόδοξο πρωτοσέλιδο υπάρχει στην εφημερίδα των τελευταίο καιρό της πυκνής ομίχλης: «Δουλειά 6 έως 12 μήνες σε 104.000 ανέργους». Πώς φτάσαμε ξαφνικά από αυτό, στον «ΟΛΕΘΡΟ»; Αφύπνιση κοιμώμενων δεξιών κυττάρων; Ή μήπως ενόχληση για τους αλλεπάλληλους ελέγχους που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο συγκρότημα που αγοράζει συνεχώς τίτλους εφημερίδων; (Υπήρξε μάλιστα και δημοσίευμα που ανέφερε ότι επιβλήθηκε στην επιχείρηση τσουχτερό πρόστιμο, κάτι που η ίδια – η επιχείρηση – το διέψευσε με ανακοίνωσή της)

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου