Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

... και στο MEGA το ταμείο είναι στο κόκκινο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ψάχνουν τέσσερα (4) εκ. ευρώ στο MEGA
για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του μήνα

Στο κόκκινο είναι η κατάσταση στο λογιστήριο του MEGA…

Οι υποχρεώσεις τέλος του μήνα είναι εξαιρετικά πολλές και το άθροισμα τους με πρόχειρους υπολογισμούς λέγεται ότι ξεπερνάει τα 4 εκ ευρώ! Σε αυτό το ποσό υπολογίζεται ο ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλει η εταιρία μέχρι 30 του μηνός, ρυθμίσεις, καθώς και άλλες τρέχουσες πληρωμές, που έχουν αγχώσει τους υπεύθυνους όταν κοιτάζουν προς το ταμείο!

Ωστόσο το άγχος επιτείνεται για όσους έχουν την εικόνα της κατάστασης συνολικά και για έναν επιπλέον λόγο, αφού το τέλος του μήνα σηματοδοτεί και την καταβολή της μισθοδοσίας.

Η στάση των εκδοτών δεν βοηθάει τα στελέχη της διοίκησης, που προσπαθούν να κόψουν από παντού και να μαζέψουν και το τελευταίο ψίχουλο, προκειμένου η εταιρία να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της και κυρίως στην ώρα της όπως συμβαίνει τα τελευταία 25 χρόνια!

Οι εκδότες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κρατάνε στάση αναμονής, η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας τείνει να δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στο κανάλι… Ως γνωστόν δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει κανένα σενάριο… Πάντως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το MEGA και την πορεία του μέσα στο 2016.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου