Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

... το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ στον Ιδιωτικού Δικαίου ΕΔΟΕΑΠ ...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
έκανε παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ

Παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποίησαν σήμερα (25/11) το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ.

Διανεμήθηκε ανακοίνωση στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τους ασφαλισμένους που βρίσκονταν στο χώρο στη διάρκεια της παρέμβασης -επισυνάπτεται για δημοσίευση- και πρόσκληση για την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοέμβρη, ώρα 18.00 στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ με θέμα “Τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις τους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση. Οργανώνουμε την πάλη μας”.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Οσα προέκυψαν από τη συζήτηση ενισχύουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ και συμπυκνώνονται στα παρακάτω σημεία:

  1. Η πλειοψηφία επιμένει στη λογική των περικοπών στους μισθούς των εργαζόμενων, με συνευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, τις επικουρικές συντάξεις και τις παροχές υγείας, ενώ δεν αποκλείει την αύξηση της εισφοράς για τους εργαζόμενους. Ευθυγραμμίζεται, δηλαδή, απόλυτα με την κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική.
  2. Σε ότι αφορά το “ταμειακό πρόβλημα”, που ως συνέπεια έχει την καθυστέρηση πληρωμής μισθών, επικουρικών συντάξεων, ιατροφαρμακευτικών και νοσηλευτικών δαπανών, ισχυρίστηκαν ότι θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες με την “ρευστοποίηση” ομολόγου ύψους 6 εκ. €. Υπερθεματίζοντας ο Ταμίας ισχυρίστηκε ότι ο Οργανισμός μπορεί έτσι να “επιβιώσει” για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια, χωρίς πάντως να δεσμεύεται για το επίπεδο των παροχών προς τους Ασφαλισμένους.
  3. Αρνούνται να ενημερώσουν αναλυτικά τον Κλάδο, παραπέμποντας αυτή την υποχρέωση στις “ομογάλακτες” πλειοψηφίες των Ενώσεων που επίσης αρνούνται την ενημέρωση των εργαζόμενων και την οργάνωση του αγώνα τους, παραπέμποντας τη λύση σε “κοινωνικούς διαλόγους”.
  4. Οχυρώνονται στη λογική του Αγγελιοσήμου ως μοναδικού πόρου του Ταμείου, αρνούμενοι να υιοθετήσουν τη θέση για “εργοδοτική εισφορά και συμμετοχή του κράτους” την ίδια στιγμή που ο πόρος για τον προηγούμενο μήνα ανήλθε στο ποσό των 56.000 €.
  5. Η θέση τους απέναντι στην προοπτική για μετατροπή του Ταμείου σε Επαγγελματικό είναι ότι θα το δουν όταν προκύψει θέμα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου