Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

... ΕΔΟΕΑΠ - ολοταχώς για επαγγελματικό ταμείο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : ... να το χαίρεστε το επαγγελματικό Ταμείο ... βρείτε ίδιους πόρους και κάντε ό,τι θέλετε ... μακριά όμως από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τους πόρους του ... σωστά;
Νέα (από το 2011) μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Την επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης για τον ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε η πλειοψηφία των έξι στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Η αναλογιστική μελέτη Ρομπόλη - Μαριού είχε παραδοθεί το 2011 και πρότεινε μεγάλες περικοπές για να επιζήσει ο ΕΔΟΕΑΠ. Η πλειοψηφία του ΔΣ, παρότι δεν έχει γίνει καμία συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για το μέλλον του Ταμείου, αποφάσισε να δοθούν τα 16.000 ευρώ προκειμένου να γίνει αναθεώρηση της αναλογιστικής μελέτης από τον καθηγητή Σ. Ρομπόλη.

Η μειοψηφία του ΔΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία ότι με την απόφαση αυτή αποκαλύπτεται η πρόθεση για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο!

Αναφέρουν πως ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είπε στην ΠΟΕΣΥ πως ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να μετατραπεί σε επαγγελματικό ταμείο, αρκεί να υπάρχει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητάς του.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με θέμα την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου