Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

... εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - απεργούμε με το ΠΑΜΕ ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΚΑΝΕΙΣ στη ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στις 10:00 πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσυγκέντρωση του Κλάδου στις 09:30 στην πλ. Βάθη

Μας λένε ότι για να «σωθεί» το ασφαλιστικό πρέπει οι συνταξιούχοι να υποστούν νέα μείωση συντάξεων, οι εργαζόμενοι να πληρώνουν πιο ακριβά για την ασφάλισή τους, οι παροχές σε Υγεία και Πρόνοια να μειωθούν ακόμα περισσότερο.

Μας λένε ότι η χώρα πρέπει να γίνει ελκυστική για να έρθουν επενδύσεις. Ελκυστική χώρα για τις επενδύσεις τους όμως σημαίνει νέα μείωση εργατικών δικαιωμάτων και μισθών. Γι’ αυτό και η «αριστερή» κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέους νόμους για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.

Βασικός στόχος εργοδοτών και κυβέρνησης είναι να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από οποιαδήποτε συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση και να γίνει ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Ενώ θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές δεν θα ξέρουμε ούτε το ύψος της σύνταξης ούτε το πότε θα την πάρουμε. Κανείς δε μένει στο απυρόβλητο! Η Κοινωνική Ασφάλιση εκτός από τη σύνταξη περιλαμβάνει και τις παροχές σε Υγεία και Πρόνοια με ότι αυτό σημαίνει για τα νοσοκομεία, τα φάρμακα κλπ.

Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του «μικρότερου κακού» και αντιπαλεύουμε συντεχνιακές λογικές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που μιλάνε για το «Ταμείο μας», οδηγώντας τους εργαζόμενους στη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι είναι αυτοί που έδιναν εισφορές από τη δεκαετία του ’50 και μετά. Είναι αυτές οι εισφορές που γινόντουσαν θαλασσοδάνεια για το μεγάλο Κεφάλαιο, καταθέσεις με μηδενικό επιτόκιο ή δομημένα ομόλογα.

Και έρχονται σήμερα να μας πουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις. Να τα πάρουν από εκεί που τα έδιναν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια


Να τα πάρουν από τους μεγαλοεκδότες, τους καναλάρχες, τους μεγαλοεργολάβους, τους εφοπλιστές.

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μας ανήκει όλος ο πλούτος που παράγουμε!


Η απεργία στις 3 Δεκέμβρη αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα μας. Στις 3 του Δεκέμβρη όλοι οι χώροι εργασίας πρέπει να σιγήσουν και να «βουλιάξει» το κέντρο της Αθήνας.
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:00 πμ.

Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην πλ. Βάθη στις 09:30 πμ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου