Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

... το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι ανεξέλεγκτο λόγω ΕΣΡ !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ραδιόφωνα (και τηλεοράσεις)
χωρίς να δίνουν (πια)
λογαριασμό σε κανέναν



Υπενθυμίζουμε, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 μελών της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής ώστε να οριστούν τα νέα μέλη στο ΕΣΡ (χηρεύουν οι έξι από τις επτά θέσεις πλέον), οπότε χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δουλειά δεν γίνεται. 


Το πρόβλημα με το ΕΣΡ δημιουργήθηκε με την τροπολογία που έφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη Βουλή την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και με την οποία στην ουσία παύθηκε η λειτουργία (του ΕΣΡ). Πάντοτε υπήρχαν αντικαταστάσεις μελών στο ΕΣΡ κατά το παρελθόν, ο νομοθέτης όμως το είχε προβλέψει και τα παλιά μέλη εργάζονταν κανονικά μέχρι την ημέρα της αντικατάστασής τους. Ο Νίκος Παππάς τα έπαυσε με αποτέλεσμα δύο μήνες τώρα να μην έχουμε Συμβούλιο και να μην υπάρχει η δυνατότητα λήψης αποφάσεων.

Χαράς πανηγύρια για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αφού κάνουν ό,τι θέλουν δίχως τον παραμικρό έλεγχο. Η ασυδοσία πλέον μένει ατιμώρητη. Χωρίς ΕΣΡ, οι καταγγελίες για παρατυπίες στα κανάλια δεν συζητούνται, φάκελοι με υποθέσεις στοιβάζονται, το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραμένει ανεξέλεγκτο. Απίστευτο και όμως αληθινό.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου