Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

... αγγελιόσημο - καταγγελία της ΕΣΗΕΑ ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Θα μας βρουν όλους
απέναντι για το Αγγελιόσημο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη λεηλασία που είναι σε εξέλιξη σε βάρος των αποθεματικών, αλλά και των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων, με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας και των δανειστών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτόν τα παραδίδουν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα του Κλάδου και της κοινωνίας, απέναντι σε όσους δίνουν την ενημέρωση ως βορά στην προπαγάνδα.

Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Κρύβουν την αλήθεια ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το PSI και τα δομημένα ομόλογα, εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο ασφάλισης των γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εργοδοσίας με τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν, την απλήρωτη και μαύρη εργασία και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή. Σε αυτό ακριβώς το τοπίο και με χαριστικά δάνεια οικοδόμησαν τη διαπλοκή τους.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Θα μας βρουν απέναντι…

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου