Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

... ΕΣΗΕΑ - κονδύλια κατάρτισης άνεργων δημοσιογράφων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα χαθούν τα κονδύλια
για τους άνεργους δημοσιογράφους;


Η υπόθεση της καταγγελίας για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης άνεργων δημοσιογράφων-μελών των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας, που έχει διχάσει τον κλάδο, έχει και μία ακόμη άγνωστη παράμετρο. Τα χρήματα για τη συμμετοχή των 184 εκπαιδευόμενων θα πρέπει να εκταμιευθούν από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το τέλος του 2015. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να δοθούν από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ, και το ποσόν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, καθώς ανέρχεται στα 660.000 ευρώ!

Μετά τον έλεγχο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών η δημόσια αντιπαράθεση περιορίστηκε στο ποσόν των 180.000 ευρώ που θα πρέπει να επιστραφούν, καθώς βρέθηκε πως συμμετείχαν 45 εκπαιδευόμενοι που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών Χρήστος Μπούσης απέστειλε συνολικό υπόμνημα για την υπόθεση στον προεδρεύοντα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Χρ. Κυρίτση και στα μέλη του συμβουλίου. Όπως σημειώνει, το πρόγραμμα το παρακολούθησαν 627 άνεργοι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε πρόβλημα πιστοποίησης της ανεργίας για τέσσερις από αυτούς, παρότι ήταν ενταγμένοι στο μητρώο ανέργων της Ένωσης, λάμβαναν σχετικά βοηθήματα και είχαν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν άνεργοι, ενώ και από τα στοιχεία του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν προέκυπτε κάποια σχέση εργασίας. Για τα τέσσερα αυτά άτομα η ΕΣΗΕΑ καλείται να επιστρέψει 14.400 ευρώ, αλλά αμφισβητεί την απόφαση για τα δύο από αυτά. Από τους υπόλοιπους 331 ανέργους των άλλων Ενώσεων που συμμετείχαν, δεν πιστοποιήθηκε ότι ήταν άνεργοι τα 41 άτομα. Πρόκειται κυρίως για μέλη της ΕΣΠΗΤ, στην οποία δεν υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τα στοιχεία των άνεργων δημοσιογράφων και δεν πιστοποιείται η ανεργία τους από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου