Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

... προς ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ: Όταν γυρίζατε την πλάτη σας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΟΕΣΥ (αλλά κι εσύ ΕΣΗΕΑ) άργησες!
(ή Όταν καιγόταν το σπίτι τού γείτονα)

Πριν από τρία χρόνια, που πετούσαν το ΤΑΙΣΥΤ στον ΕΟΠΥΥ, ο ΕΔΟΕΑΠ ταμπουρωνόταν πίσω από την επίπλαστη ασφάλεια της ΕΣΗΕΑ

Οι δημοσιογράφοι αφήνουν τα ταμπούρια τους στις κορυφογραμμές του εφησυχασμού, για να βγουν στο διάσελο της μάχης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για να διασωθεί το αγγελιόσημο που χρόνια ορέγονται εκδότες, διαφημιστές, διαφημιζόμενοι και – τώρα πια – οι Βρυξέλλες.

Πλέον, είναι έτοιμοι να το καταβροχθίσουν, και οι συνδικαλιστικοί μας φορείς αποφάσισαν να αντιδράσουν. 

Αλλά άργησε πολύ να πάρει φωτιά η ΠΟΕΣΥ, το ίδιο και η ΕΣΗΕΑ. Όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» Στουρνάρας κόλλησε σε έναν νόμο μαμούθ 700 σελίδων, εκείνον για την υπαγωγή όλων των κλάδων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ πλην της Α΄ Διεύθυνσης (ημερήσιος Τύπος) στον άρρωστο ΕΟΠΥΥ, έπεσαν κάποιες τουφεκιές από καριοφίλια-αντίκες, ρίχτηκαν και μερικά κρυφά περδέματα και τέλος! Καμιά άλλη κινητοποίηση (πλην μιας απεργίας για τα μάτια) μπροστά στον ασφαλιστικό καιάδα που ανοίχτηκε για ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κλάδο.

Το ΤΑΙΣΥΤ (περιοδικός Τύπος), ένα από τα πλουσιότερα ταμεία του κλάδου, με μεγάλα αποθεματικά, ρίχτηκε στο βαρέλι δίχως πάτο της Κρίσης, οι δημοσιογράφοι βουλευτές ψήφισαν για να περάσει το ανοσιούργημα, υπό τον φόβο της διαγραφής από τα κόμματά τους, ο υπερυπουργός Στουρνάρας έτριψε τις παλάμες στην κίνηση «πάει και αυτό» και η ΕΣΗΕΑ γύρισε αδιάφορα την πλάτη στη φωτιά που είχε αρπάξει στο σπίτι τού γείτονα.

Τώρα, που οι φλόγες έφτασαν στα δικά της παράθυρα και οι κουρτίνες του ΕΔΟΕΑΠ άρχισαν να λαμπαδιάζουν, σηκώθηκε από την καρέκλα της και βγαίνει στο δρόμο. Φυσικά και εμείς μαζί της – θα την ακολουθήσουμε. Αλλά μήπως, πλέον, είναι πολύ αργά;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου