Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

... πάνε για πέντε Goal (απολύσεις) στον "Πήγασο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πέντε ακόμα απολύσεις
στην Goal News,
επανέρχεται η εξαήμερη εργασία

Φεύγει ένας από τους συντάκτες βασικού ρεπορτάζ - Στο ένα ευρώ η τιμή της εφημερίδας - Τι (δεν;) μπορεί να κάνει η ΕΣΗΕΑ

Στον Πήγασο εξακολουθούν να έχουν την Goal News κάτι σαν αποπαίδι τού Ομίλου. Την Πέμπτη σε συνέλευση των συντακτών έγινε ενημέρωση για τη βούληση της εργοδοσίας η οποία αποφάσισε:

** Να επαναφέρει την εξαήμερη εργασία προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να μη γίνουν νέες μειώσεις μισθών.

** Θα πρέπει να απολυθούν πέντε συντάκτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προγραμματισμένη μείωση της τιμής της εφημερίδας, αλλά και η δραματική πτώση της κυκλοφορίας της, όπως συμβαίνει γενικά στον αθλητικό Τύπο και όχι μόνο στη Goal News.

Για τη μείωση της τιμής δεν έγινε λόγος στη χθεσινή συνέλευση, αλλά είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα σχέδια του Φώτη Μπόμπολα – κατά το πρότυπο της SportDay που τιμάται πλέον ένα ευρώ – σε μια προσπάθεια να ανακάμψει κυκλοφοριακά η εφημερίδα.

Φεύγει ένας πολύ βασικός συντάκτης

Την απαίτηση για πέντε αποχωρήσεις/απολύσεις διευκολύνει το γεγονός ότι δύο συντάκτες έχουν αποφασίσει να φύγουν από τον Πήγασο για προσωπικούς λόγους – και σε μία περίπτωση λόγω μετοίκησης. Επίσης ένας ακόμα από τους ρεπόρτερ της Goal News (επιφορτισμένος με βασικότατο ρεπορτάζ) έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει παίρνοντας την αποζημίωση που δικαιούται. (Και αυτό, προφανώς, έχει σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις που αναμένονται στον αθλητικό Τύπο - με νέες δουλειές! - και για τις οποίες ο Harddog θα σας ενημερώσει σύντομα). Έτσι, με τρεις – ας τις πούμε – εθελούσιες εξόδους, οι αναγκαστικές απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν είναι δύο.

Η ΕΣΗΕΑ

Για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο επίσκεψη αντιπροσωπείας τής ΕΣΗΕΑ στον Πήγασο για να συζητήσει με τον Φώτη Μπόμπολα το νέο πρόβλημα που προέκυψε στην Goal News αλλά, χωρίς να είναι βέβαιο, αφενός ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και αφετέρου ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία απεργία στον Πήγασο δεν είχαν συμφωνήσει – αν και συμμορφώθηκαν με την απόφαση της Ένωσης – οι συντάκτες τής Gοal News οποίοι σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν:

«Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα “Goal News” δηλώνει ότι διαφωνεί με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουλίου 2015 και τον τρόπο που αυτή προκηρύχθηκε, όμως συμμορφώνεται με την απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο, σημειώνεται πως συμμετέχει για τελευταία φορά σε κινητοποίηση, η απόφαση της οποίας λαμβάνεται ερήμην των εργαζομένων».
Θα δεχτεί πίεση;

Η αίσθηση είναι ότι ο πιθανόν κουρασμένος από τις εκδόσεις Φώτης Μπόμπολας (διαβάστε εδώ) δεν θέλει πολύ, σε περίπτωση που πιεστεί, να «κατεβάσει τον διακόπτη». Άλλωστε, με μεγάλη ευκολία τερμάτισε την τελευταία του εκδοτική προσπάθεια, το στοιχηματικό «Κουπόνι», ενώ έχει πουλήσει το 50% του αθλητικού ραδιοφώνου του Ομίλου, παραχωρώντας μαζί και τη διοίκησή του.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου