Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Απλήρωτοι ΔΟΛ - θα πληρωθούν και πότε;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το "υπερπρονόμιο" και οι δικαστές-εισηγητές


Ο δημοσιογράφος των "Νέων", Κώστας Ντελέζος, δίνει την εικόνα έως σήμερα:

Συνάδελφοι,

με αφορμή ερωτήσεις σας για την πορεία εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών και των άλλων δικαιωμάτων μας (μισθοί Ιουνίου, Ιουλίου και 8ήμερο Αυγούστου, τμήμα Δώρου Χριστουγέννων και αποζημίωση κανονικής άδειας που δεν χορηγήθηκε μέχρι την ημέρα της απόλυσής μας), που διεκδικούμε ειδικότερα για την περίοδο της Ειδικής Διαχείρισης του ΔΟΛ, έπειτα από επαφές μου με τους δικηγόρους μας, σας μεταφέρω για ενημέρωσή σας τα ακόλουθα:

* Το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση των αναγγελιών στις 19 Οκτωβρίου 2017, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επαλήθευσης των αναγγελιών που έχουν υποβληθεί από το σύνολο των πιστωτών του ΔΟΛ (εργαζόμενοι, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, άλλοι πιστωτές κ.λ.π).

* Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το γραφείο Αγγελίδη διατείνεται ότι οι επαληθεύσεις για το σύνολο των αναγγελιών, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

* Στη συνέχεια, οι τελικοί πίνακες των αναγγελιών θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα στις δύο δικαστίνες – εισηγήτριες που έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό. Οι πίνακες με τους αναγγελθέντες πιστωτές του ΔΟΛ οριστικοποιούνται αφού πάρουν την σχετική έγκριση των δύο δικαστών.

Θα κατατεθούν συνολικά τέσσερις πίνακες αναγγελιών, ως ακολούθως:

Στον πρώτο πίνακα με το αποκαλούμενο «υπερπρονόμιο», θα περιληφθούν σίγουρα οι μισθοί του Ιουνίου, του Ιουλίου και των πρώτων ημερών του Αγούστου, μέχρι την ημέρα της απόλυσής μας.

Εάν στο «υπερπρονόμιο» θα περιληφθούν:

α) Η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων, η οποία αντιστοιχεί στο διάστημα της Ειδικής Διαχείρισης του ΔΟΛ και

β) Η αποζημίωση για τις ημέρες της κανονικής άδειας που δεν μας χορηγήθηκε μέχρι την ημέρα της απόλυσής μας, το γραφείο Αγγελίδη υποστηρίζει ότι «αυτό είναι θέμα των δύο δικαστών – εισηγητριών».

Το δικηγορικό γραφείο Ρουπακιώτη, το οποίο εκπροσωπεί αρκετούς συναδέλφους στη διαδικασία αυτή, με διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει στις δύο εισηγήτριες, ώστε το Δώρο Χριστουγέννων και η αποζημίωση της μη ληφθείσας άδειας, να πληρωθούν «προνομιακά». Επίσης, στο «υπερπρονόμιο» περιλαμβάνονται οι αμοιβές της κοινοπραξίας της Ειδικής Διαχείρισης του ΔΟΛ.

Στο δεύτερο πίνακα του 65%, εντάσσονται οι απαιτήσεις των τραπεζών.

Στον τρίτο πίνακα του 25%, εντάσσονται οι υπόλοιπες απαιτήσεις των εργαζομένων και συγκεκριμένα τα δεδουλευμένα 6 μηνών της περιόδου Ψυχάρη και οι αποζημιώσεις απόλυσης, οι διεκδικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως και οι διεκδικήσεις του Δημοσίου (Εφορία κ.λ.π).

Τέλος, στον τέταρτο πίνακα του 10%, θα ενταχθούν οι απαιτήσεις όλων των υπολοίπων πιστωτών.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο αποπληρωμής του «υπερπρονομίου» που μας ενδιαφέρει άμεσα, κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει με σιγουριά πότε θα συμβεί αυτό. Δυνητικά, αναφέρουν οι δικηγόροι, το «υπερπρονόμιο» θα μπορούσε να δοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι σε αυτό περιλαμβάνονται και οι αμοιβές της Ειδικής Διαχείρισης, που έχει κάθε λόγο να θέλει να πάρει τα χρήματά της όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Οι τράπεζες, οι οποίες χορηγούσαν δάνεια με εγγύηση ΑΕΡΑ, με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις στο 65%. Αν αυτό δεν είναι ισονομία, δίκαιο, ηθικό και άκρως δημοκρατικό, τί είναι; Για να ξέρουμε πού ζούμε και ποιοί μας δουλεύουνε ΧΟΝΤΡΑ. Οσοι πάρετε λεφτά να τα βάλετε στην άκρη, να τα δώσετε για την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα μιλάει ο Ντελέζος και τα πρόβατα ακούνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ψαξει το κοπαδι, μηπως αυτος τα 'χει παντελονιασει απ' τον Αυγουστο, μαζι με κατι διευθυνταδες και συνδικαλιστριες. Τα προβατα, ας προσεχαν!

      Διαγραφή