Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η “Ελευθερία”
στην Ελευθερία του Τύπου ΑΕ

Στην εταιρεία Ελευθερία του Τύπου ΑΕ πέρασε η «Ελευθερία του Τύπου». Η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε κυκλοφορήσει από την Επένδυση ΑΕ. Η νέα εταιρεία έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 150.000 και στο πρώτο ΔΣ συμμετέχει η Εύη Κουτσαυτάκη.
---
Αγωνία για τους
περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ

Με κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λ. Ταγματάρχη και τον διευθυντή περιφερειακών σταθμών Γ. Παπαζαχαρίου, όλες οι δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές Ενώσεις της χώρας ζητούν την άμεση ένταξη των 19 περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ. Ζητούν ακόμη να υπάρχει σαφής αναφορά των οργανικών θέσεων ανά σταθμό, ανεξάρτητα από το αν σήμερα δεν είναι εφικτή η κάλυψή τους, να αποσαφηνιστούν οι στόχοι της αξιολόγησης κ.ά.
---
Τη σύλληψη Βαξεβάνη ζητάει
η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα!

Μήνυση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη της εφημερίδας “Documento” ζητώντας την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή του, κατέθεσε η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για δημοσίευση της εφημερίδας. Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε κείμενό του αναφέρει πως θα περιμένει το Γ. Στουρνάρα στα δικαστήρια υπογραμμίζοντας πως “μηνύσεις έκανε και ο Γιάννος Παπαντωνίου”.

@ Στις 12 το μεσημέρι ο εκδότης του “Documento” Κώστας Βαξεβάνης έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παραδόθηκαν οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας  Νικολοπούλου, για το δημοσίευμα του “Documento” σε σχέση με τις δραστηριότητές της με φαρμακευτικές εταιρείες.
---
Ακόμη δύο δημοσιογράφοι
στην “Ελευθερία του Τύπου”

Η Μαργαρίτα Σφέτσα μετακινείται από το «Βήμα» και ο Χρήστος Τσιγουρής από τις “Ειδήσεις” μετακινούνται στην «Ελευθερία του Τύπου».
---
Ο συνεργάτης του Κυριάκου
διάβασε …άλλα ποσοστά τηλεθέασης

Στη ΝΔ έχουν μια εμμονή με την ΕΡΤ. Ο Μάκης Βορίδης, προερχόμενος από το κόμμα που συνδέεται με την Χούντα, ως βουλευτής της ΝΔ, δεν δίστασε να επαινέσει μια τουρκική παραγωγή, μόνο και μόνο για να προκαλέσει την ΕΡΤ και τα ποσοστά της. Με τη δική του λογική η ΕΡΤ θα έπρεπε να φροντίσει να προμηθευτεί κι εκείνη τουρκικό πρόγραμμα για να κερδίσει ποσοστά τηλεθέασης. Δυστυχώς, κανείς από τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν φρόντισε στη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να του το επισημάνει, ενώ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν σε βαθιά ύπνωση.

Χθες, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ίδιο πλαίσιο των φανατικών επιθέσεων κατά της ΕΡΤ, διάβασε τα ποσοστά εκπομπής που μεταδίδεται σε επανάληψη για να δημιουργήσει φασαρία στο Τwitter, λέγοντας πως είναι χαμηλά.

Τα κάνουν όλα αυτά διότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει λογαριασμό από την ΕΡΤ, για να μάθει και ο ελληνικός λαός πόσο κόστισε το λουκέτο στην εταιρεία με τις υπογραφές των Σίμου Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα. Αλλά υπάρχουν και πρόσωπα στην ΕΡΤ που απεύχονται μια τέτοια έρευνα και θέτουν εμπόδια.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου