Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

... απεργία - οι λαγοί άρχισαν το τρέξιμο - Γκιάτης (Alpha Bank) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με τους καλύτερους οιωνούς


Νέα συνδικαλιστική παράταξη προτίθεται να δημιουργήσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank, Τ. Γκιάτης, σύμφωνα με δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Σε ερώτηση για τις θέσεις της νέας παράταξης, ο Τ. Γκιάτης ξεχωρίζει το ζήτημα των απεργιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Alpha Bank δεν διστάζει να ταχθεί υπέρ συγκεκριμένων αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη διενέργεια απεργιών».

Πραγματικά ...αδίστακτος ο συνδικαλιστής στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την απεργία. Βλέπετε, οι αλλαγές που μεθοδεύουν εργοδοσία, κυβέρνηση και κουαρτέτο σε ό,τι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, χρειάζονται και τους κατάλληλους «λαγούς». Τους οποίους διαλέγουν από τους υπάρχοντες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ή ξεχωρίζοντας ορισμένους άλλους για αναβάθμιση στον «στίβο» της παραπέρα υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων.

Από αυτήν την άποψη, ο πρόεδρος του συλλόγου της Alpha Bank μπορεί να ξεκινά το εγχείρημά του με τους καλύτερους οιωνούς και τη μεγαλύτερη ενθάρρυνση. Όχι βέβαια από την πλευρά των εργαζομένων και των πραγματικών τους συμφερόντων, αλλά από εκείνη της εργοδοσίας και των κομμάτων της.
---
"Ρ"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου