Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

... το ΕΣΡ για το δημοψήφισμα και τα κανάλια ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρόστιμα 100 χιλιάδων ευρώ
στα κανάλια για το δημοψήφισμα


Tο ΕΣΡ επέβαλλε ποινές για «μεροληψία», για προβολή έκτακτων εκπομπών το τελευταίο Σαββατοκύριακο πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητώς αλλά και για «πρόκληση σύγχυσης και πανικού» στους τηλεθεατές.

Περί τις 100.000 ευρώ ήταν συνολικά τα (πρώτα) πρόστιμα που καταλόγισε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με αφορμή το δημοψήφισμα του 2015. Ειδικότερα, το μισό ποσό θα κληθεί να πληρώσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τρεις παραβάσεις, με δύο κυρώσεις ύψους 15.000 ευρώ και άλλη μία των 20.000 ευρώ. Στον ΣΚΑΪ οι υποστηρικτές του ΝΑΙ στα πάνελ ήταν πολλαπλάσιοι έναντι του ΟΧΙ ενώ ήταν πολύωρη η κάλυψη της συγκέντρωσης του ΝΑΙ και μηδαμινή του ΟΧΙ.

Οι υπόλοιπες 50.000 ευρώ καταλογίστηκαν στο Mega (20.000 ευρώ για «πρόκληση πανικού και προσπάθεια χειραγώγησης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος», στον ΑΝΤ1 (15.000 ευρώ) και στο Έψιλον (15.000 ευρώ) επειδή έπαιζαν πολιτικές εκπομπές το τελευταίο Σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος, πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητώς από τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Ωστόσο μένει να βγουν οι αποφάσεις και για άλλες υποθέσεις που αφορούν το ίδιο ζήτημα, τόσο για τα παραπάνω κανάλια, όσο και για ένα ακόμα, το Star, το οποίο μετέδωσε (άκουσον άκουσον) τη συγκέντρωση του ΝΑΙ για 112 λεπτά και τη συγκέντρωση του ΟΧΙ για μόλις 2 λεπτά.

Οι ποινές καταλογίστηκαν στη σημερινή διάσκεψη κατά πλειοψηφία από τους Αθανάσιο Κουτρομάνο, Ροδόλφο Μορώνη, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βασίλη Καραποστόλη και Νίκο Κιάο, ενώ μειοψήφησαν προτείνοντας «απλή σύσταση» στους τηλεοπτικούς σταθμούς οι Γιώργος Σαρειδάκης, Λίλιαν Μήτρου και Πόπη Διαμαντάκου. Απουσίαζε από τη διαδικασία ο Γιώργος Πλειός. Οπως είπε ο Ροδόλφος Μορώνης, εξετάστηκαν «μόνο αδιαμφισβήτητες και “μετρήσιμες” παραβιάσεις της νομοθεσίας, όπως η μετάδοση πολιτικών εκπομπών κατά το τελευταίο 48ωρο και η εμφανής παραβίασης της ισομερούς ενημέρωσης αντιμετωπίστηκαν κυρωτικά».

Στον Αλέξη Τσίπρα που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ώρες δεν είχαμε κανένα πρόστιμο. Αλλωστε το ΕΣΡ είναι αναρμόδιο γι' αυτό.
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου