Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Η "Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ" για την επιστολή Μαρινάκη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Γιάννης Φιλιππάκης
"χαιρετίζει την υποστήριξη Μαρινάκη"
στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει


Νέα παρέμβαση στο θέμα με τα «καπέλα» στις πωλήσεις των εφημερίδων, μετά την επιστολή του εφοπλιστή Bαγγέλη Mαρινάκη με την ιδιότητά του ως μετόχου στο πρακτορείο διανομής τύπου «ΑΡΓΟΣ» (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος» του Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες Δημοκρατία, Espresso, Eστία κλπ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρέμβαση Μαρινάκη και με αιχμές εναντίον του, αναφέρει:

"Εντύπωση προκαλεί η επιστολή του μετόχου του Πρακτορείου Διανομής «ΑΡΓΟΣ», κ. Β. Μαρινάκη, προς το Δ.Σ. της εταιρείας του(!), όπου το καλεί να κάνει «πραγματική αποτύπωση» των
στοιχείων κυκλοφορίας των εντύπων που διανέμει. Η επιστολή αποτελεί για πρώτη φορά την επίσημη παραδοχή αλλοίωσης των κυκλοφοριών. Πιστεύουμε ότι ανάλογες επιστολές τηρήσεως της νομιμότητας έχει απευθύνει και στα Δ.Σ. των υπολοίπων εκδοτικών εταιρειών που συμμετέχει εμφανώς ή αφανώς.

Πάντως, χαιρετίζουμε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. για την έγκυρη (χωρίς ΄΄καπέλα΄΄) ανακοίνωση των πραγματικών κυκλοφοριών των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Ας ευχηθούμε ότι η συμπαράταξή του στην προσπάθεια δημιουργίας πλαισίου διαφανών διαδικασιών στον χώρο του Τύπου θα βοηθήσει περισσότερο από την αντίστοιχη στήριξη που παρείχε σε ανάλογες προσπάθειες σε άλλους τομείς που δραστηριοποιείται (π.χ. Ελληνικό ποδόσφαιρο) .

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα στην πιστοποίηση των κυκλοφοριών γιατί το θέμα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και όπως έχουμε επισημάνει αποτελεί καταφανή στρέβλωση της αγοράς. Σήμερα που η προστασία του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα σκοπό κάθε κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο ο Τύπος που ο προορισμός του είναι η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας, να εθελοτυφλεί και να αρνείται να καθαρίσει τα του οίκου του."

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου