Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 2/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πάλι "ξέχασε" ο ΣΚΑΪ το λογότυπο της ΕΡΤ

Έκρυψε το λογότυπο της ΕΡΤ ο ΣΚΑΪ κατά τη μετάδοση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η κάλυψη ήταν παραγωγή της ΕΡΤ που δαπάνησε χρήματα (πολυκάμερο συνεργείο, πολύωρη βάρδια) για να καλύψει το συνέδριο και διατέθηκε προς χρήση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η αναφορά στην πηγή είναι αυτονόητη.
---
Πρώτο το δελτίο ειδήσεων
του Alpha όλη τη σεζόν 2016-17

Στην πρώτη θέση τερμάτισε το δελτίο ειδήσεων του Alpha στην τηλεοπτική χρονιά που ολοκληρώνεται. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως και τις 29 Ιουνίου 2017 οι ειδήσεις του Alpha ήταν στην πρώτη θέση με μέσο όρο 21,1% (619.000 τηλεθεατές) και ακολούθησε το Star με 16,2% (547.000 τηλεθεατές), το δελτίο του ΑΝΤ1 με 17,8% (525.000 τηλεθεατές), ο ΣΚΑΪ με 13,2% (487.000 τηλεθεατές) και η ΕΡΤ1 με 4,9% (194.000 τηλεθεατές). Τον Ιούνιο (1ηέως και 29 Ιουνίου) το δελτίο του Alpha ήταν πρώτο με 20,8% (470.000 τηλεθεατές) και ακολουθούν ο ΑΝΤ1 με 19,8% (446.000 τηλεθεατές), ο ΣΚΑΪ με 13,9% (348.000 τηλεθεατές), το Star με 11,1% (279.000 τηλεθεατές) και η ΕΡΤ1 με 5,9% (189.000 τηλεθεατές).
---
Αγωγή Χίου εναντίον των μελών
του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ

Αγωγή εναντίον των μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της προηγούμενης διετίας κατέθεσε ο Στ. Χίος, ο οποίος υποστηρίζει πως η διαγραφή του από το Πειθαρχικό δεν είναι σύννομη! Ζητά, μάλιστα, αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ γιατί, όπως ισχυρίζεται, η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ έθιξε την τιμή και την υπόληψή του – που δεν θίγονται από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που διευθύνει…
---
Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό
των εργαζομένων του "Κέρδους"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει και συμπαρίσταται στους εργαζομένους της εφημερίδας “ΚΕΡΔΟΣ”, που θα βρίσκονται τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου στα δικαστήρια (Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, Κτήριο Προκάτ, Αίθουσα 2, τ. Σχολή Ευελπίδων).
Οι εργαζόμενοι είναι μάρτυρες κατηγορίας στην ποινική δίωξη, που άσκησε ο εισαγγελέας κατά του βασικού μετόχου της εφημερίδας, κ. Θωμά Λιακουνάκου και άλλων πέντε διευθυντικών στελεχών και μελών της Διοίκησης, λόγω της κατά συρροήν μη καταβολής δεδουλευμένων.
Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε πολυετή αγώνα κινητοποιήσεων κατά των μεθοδεύσεων της εργοδοσίας που τους οφείλει δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές από το 2013!
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
---
Έγκριση για Πετρίδη από την Επιτροπή Προγράμματος της ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προγράμματος της ΕΡΤ η εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη για το Πρώτο Πρόγραμμα. Για να ξεκινήσει η εκπομπή και να βγει στον αέρα, πρέπει να υπάρξει απόφαση του ΔΣ. Η κίνηση αυτή έγινε, ενώ η ΕΡΤ είναι σε περίοδο σοβαρών διοικητικών αλλαγών, με το “εύρημα” της μικτής παραγωγής, η οποία ως γνωστόν στο ραδιόφωνο δεν υφίσταται. Αντιθέτως, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Internet παραμένει ανεξήγητα “παγωμένος”, ενώ οι εργολαβίες (πρόσληψη προσωπικού μέσω εταιρειών) συνεχίζονται.
---
ΣΚΑΪ: Ευχαριστούμε Λυριτζή και Τριλίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλείνει σήμερα ένας κύκλος πολυετούς συνεργασίας του «ΣΚΑΪ» με τους δύο εκ των τριών συντελεστών της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», τον παρουσιαστή Βασίλη Λυριτζή και τον αρχισυντάκτη Στρατή Τριλίκη.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να μην ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία.

Ο «ΣΚΑΪ» ευχαριστεί τους δυο δημοσιογράφους για την καλή και δημιουργική συνεργασία των οκτώ τελευταίων χρόνων μέσα από την πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και τους εύχεται καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους διαδρομή.
---
Δωρεάν Internet και δορυφορική
τηλεόραση στα ακριτικά νησιά

Με την ανάπτυξη της ελεύθερης δορυφορικής τηλεόρασης θα γίνει η κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας και των λευκών σημείων της Digea, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά από την Τήλο. Συγκεκριμένα, είπε πως θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε internet και ψηφιακή τηλεόραση για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης δορυφορικού εξοπλισμού που ήδη εφαρμόζεται.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου