Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας - που 'σαι Ανδρέα να τα δεις...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα Νέα από τα παλιά


Τα Νέα της Δευτέρας ήταν από τα παλιά. Ή, έστω, έτσι προσπάθησαν να μοιάζουν. Το πέτυχαν; Αν απουσίαζες από την Ελλάδα για χρόνια, χωρίς να παρακολουθείς πρωτοσέλιδα στο διαδίκτυο, μπορεί να σε έπειθαν. Γιατί έτσι τα ήξερες: κεντρώα και κάποιες φορές ελαφρώς αριστερόστροφα. Και
γιατί έχεις χάσει επεισόδια στην ιστορική δημοσιογραφική μετάλλαξή τους, που πέρασε από το ψυχαρικό στάδιο του εναγκαλισμού τού ΣΥΡΙΖΑ (με κάποια κατακόκκινα πρωτοσέλιδα), στο ψυχιατρικά ανεξήγητο απόλυτο μπλε, με λίγες ανταύγειες μαύρου.

Από ένα σημείο, η τουρμπίνα ρυθμίστηκε σε φουλ δεξιές στροφές και ο αέρας που σηκώθηκε διέλυσε ό,τι είχε μείνει από την αίσθηση δημοκρατικότητας που προκαλούσε ο ιστορικός τίτλος. Μαζί σκόρπισε την άλω τού παλιού πράσινου ήλιου. Πλέον, πάνω από τον ερειπιώνα πετούσαν και πλάναραν μπλε και λαχανί γκλίτερ.

Διθύραμβος

Τα Νέα της Δευτέρας ήταν διθυραμβικά για τη «νέα Αλλαγή» (αναταράχθηκε το πνεύμα τού Ανδρέα!) και τις «αυξημένες προσδοκίες για την επόμενη μέρα της Δημοκρατικής Παράταξης». Σε κόκκινο αρνητικό (όχι της φωτιάς, μην το παρακάνουμε) το καπέλο με «ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Μούρλια πρωτοσέλιδο. Με μεγάλη φωτογραφία, όπως παλιά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις με τα «μεγάλα πλήθη και τα μεγάλα πάθη». Μόνο που ο κόσμος της φωτογραφίας ήταν καθιστός, κλεισμένος σε αίθουσα, χωρίς σημαίες και χωρίς τις κάμερες του Μπιρσίμ να αιωρούνται σε τράβελινγκ. Τράβελινγκ πανοραμικά και τράβελινγκ κάθετα, να κάνουν βουτιά στο πλήθος και να το αποθεώνουν σε μοναδικές τηλεοπτικές εικόνες που έκαναν το πολύ, τεράστιο και το λίγο, πολύ.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου