Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

... στις 6 μ.μ. ΟΛΟΙ στην ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στις 6 μ.μ. έξω από το Ραδιομέγαρο
.

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό απευθύνουν στους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς της ΕΡΤ, που συνεχίζουν ακλόνητοι τη δημοσιογραφική τους εθελοντική προσφορά, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.

Η βάρβαρη και αντιδημοκρατική αστυνομική εισβολή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, οι συλλήψεις, οι χειροπέδες στην ΕΡΤ και οι επιθέσεις με δακρυγόνα κατά δημοσιογράφων και των συνδικαλιστών τους, δεν πτοούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι πιο αποφασιστικά συνεχίζουν έξω από το ραδιομέγαρο, την ΕΤ3 και όλα τα ελεύθερα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στην περιφέρεια, τις ελεύθερες, αντικειμενικές, πλουραλιστικές και πολυφωνικές ενημερωτικές εκπομπές τους.

Η άμεση και μαχητική συμπαράσταση χιλιάδων εργαζομένων υπέρ της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στην ΕΤ3 και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις μετά τη χθεσινή αστυνομική εισβολή, χαλυβδώνει την αποφασιστικότητα των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών της ΕΡΤ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ελεύθερη επαναλειτουργία, στο υπό αστυνομική κατάληψη κτίριο του δημόσιου φορέα της Ενημέρωσης.

Έχουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρό της, Τζιμ Μπουμέλα, να εκφράζει το σοκ και το θυμό της ΔΟΔ, «ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το κτίριο και να επιστρέψουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ στους δημοσιογράφους».

Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, δήλωσε χθες για την αστυνομική εισβολή και τα επεισόδια ότι «οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, το οποίο είναι απαράδεκτο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται λύσεις όταν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο».

Στις 11 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNI Global, που απαριθμεί 23 εκατ. μέλη, βραβεύονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την απαράμιλλη αγωνιστικότητά τους απέναντι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης, για το επιχειρούμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Με εξαίρεση ελάχιστους κυβερνητικούς «παπαγάλους» η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ενημέρωση καταδίκασε την αστυνομική εισβολή, δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Εκφράζοντας αυτή τη βούληση οι τρεις Ομοσπονδίες καλούμε απόψε στις 6 το απόγευμα τους Προέδρους των σωματείων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και όλους τους άλλους εργαζόμενους και αλληλέγγυους πολίτες έξω από το υπό αστυνομική κατάληψη ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και τους αλληλέγγυους πολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και των άλλων πόλεων της περιφέρειας, στα κτίρια των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια 
της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου