Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

... πρακτορείο "Ευρώπη", ο απόλυτος ξεπεσμός ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Ανακοίνωση - Καταγγελία



Είναι ο απόλυτος ξεπεσμός, ή η εργοδοσία της "ΕΥΡΩΠΗΣ" μπορεί να πέσει ακόμα πιο χαμηλά; Ποιος είναι ο λόγος;

Ένας συνάδελφός μας, με τον «ιλλιγιώδη» μισθό των 900€ μικτά, έκανε το «λάθος» να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Έκανε επίσης το ακόμα μεγαλύτερο «λάθος» να διεκδικήσει το επίδομα τέκνου από την εργοδοσία. Το αποτέλεσμα; Ο συνάδελφος πήρε το επίδομα τέκνου αλλά ο μισθός του παρέμεινε ο ίδιος, γιατί η «ευαίσθητη» εταιρεία των μεγαλοεκδοτών – εργολάβων – εφοπλιστών, θεώρησε πως το ποσό των 40€ που θα έπαιρνε παραπάνω ο συνάδελφος ήταν δυσβάστακτο. Έτσι λοιπόν του «έκοψε» το επίδομα 5ετίας που προβλέπεται από την Συλλογική μας Σύμβαση.

Η καταγγελία αυτή δεν γίνεται γιατί «πέφτουμε από τα σύννεφα» με την συμπεριφορά των εργοδοτών μας. Έτσι ενεργούσαν πάντα. Αυτή είναι η φύση τους. Γίνεται όμως για να καταλαβαίνουμε όλοι με κάθε ευκαιρία, πως όσο τους αφήνουμε τόσο θα «πατούν» επάνω στα δικαιώματα και τους μισθούς μας. Έτσι, μετά την συνεχή παρουσία των ΜΑΤ και των ασφαλιτών στις κινητοποιήσεις μας, μετά την επιβράβευση του τραμπούκου φύλακα, έρχεται και η προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην διεκδίκηση του συναδέλφου μας.

Στο όνομα της «διάσωσης της εταιρείας» που μας διαλαλούν, έχουν σκοπό να τσακίσουν τους εργαζόμενούς της. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους αφήσουμε να το πράξουν. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε με κάθε τρόπο!

Είναι ανάγκη να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας. Όλοι να δώσουμε το παρόν στις συσκέψεις που διοργανώνει το Σωματείο στα γραφεία, την Πέμπτη 21/11 και την Δευτέρα 25/11. Εκεί θα αποφασίσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!!!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου