Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

... η Ραχήλ χτύπησε φλέβα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Την έκαναν «βούκινο»
λόγω καυτής επερώτησης στη Βουλή;

Ερώτηση “φωτιά” για το καθεστώς χορήγησης των δανείων στον Τηλέτυπο και τον Πήγασο, κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και πρώην ανώτατου στέλεχος του ΔΟΛ και αρθρογράφο του “Έθνους”, Παντελή Καψή. Η ερώτηση κατατέθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013, πριν την παρέμβαση της βουλευτή στην κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου και τα ειρωνικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν και συνοδεύεται από αίτημα για την κατάθεση εγγράφων.

Η βουλευτής θέτει το ερώτημα για την “απαξίωση και κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προ όφελος προβληματικών μεγαλοεπιχειρηματιών” αναφέρεται στον πρόσφατο δανεισμό των δύο εταιρειών, του Τηλέτυπου κατά 98 εκατ. ευρώ και του Πηγάσου κατά 10 εκατ. ευρώ, παρά τις επιφυλάξεις που έχουν δημοσιεύσει οι ορκωτοί ελεγκτές στις εκθέσεις τους για τη βιωσιμότητα των δύο εταιρειών.

Οι 3 υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων “με ποια λογική χορηγήθηκε στην «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. το αναφερόμενο ομολογιακό δάνειο την στιγμή που η Έκθεση Ελέγχου του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή αναφέρει πως αυτή παρουσιάζει σοβαρές ενδείξεις αμφιβολίας ικανότητας συνέχισης της δραστηριότητας της”. Κι ακόμη "ποια είναι η θέση της Τράπεζας της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή του τραπεζικού συστήματος, για την χορήγηση του συγκεκριμένου ομολογιακού δανείου, καθώς επίσης και για τον συνολικό δανεισμό τόσο της «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.» όσο και της Θυγατρικής της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων»;". Επίσης αναρωτιέται "αν υπάρχουν εγγυήσεις οι οποίες διασφαλίζουν την αποπληρωμή του συνολικού δανεισμού τόσο της «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.» όσο και της Θυγατρικής της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» με διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL»;".

Ειδικά για την περίπτωση της ΕΡΤ, ο Παντελής Καψής καλείται να απαντήσει "για ποιόν λόγο δεν έχουν αναρτηθεί πουθενά, οι οικονομικές καταστάσεις τόσο της 31ης Δεκεμβρίου 2012 όσο και της περιόδου έναρξης εκκαθάρισης της «ΕΡΤ Α.Ε.» όπως προβλέπεται από τον νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών". Ζητάει ακόμη να ενημερωθεί αν έχουν συνταχθεί οι εν λόγω οικονομικές καταστάσεις και πότε θα αναρτηθούν στο Εθνικό Τυπογραφείο και στη Διαύγεια.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου