Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

... "Σ. Ψυχάρης Συμμετοχών", η επόμενη μέρα του ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απόφαση διαγραφής του ΔΟΛ από το ΧΑΑ



Εκτός χρηματιστηρίου οριστικά ο ΔΟΛ. Με απόφαση της αυτόκλητης γενικής συνέλευσης της εταιρείας που ελήφθη χθες ο σημαντικότερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας αποχωρεί από το χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα η συνέλευση στην οποία παρέστη ο Σ. Ψυχάρης ως αποκλειστικός κάτοχος του κάτοχος του 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, εξουσιοδοτώντας το ΔΣ της εταιρείας να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την υλοποίησή της.

O ΔΟΛ το 1998 ήταν η δεύτερη εταιρεία ΜΜΕ που εισήλθε στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά την είσοδο του Mega το 1994 κι ακολούθησε μια επιθετική πολιτική επέκτασης , μέσω της εξαγοράς σειράς επιχειρήσεων ΜΜΕ και επενδύσεων στο Internet, δημιουργώντας το www.in.gr. Οι κινήσεις αυτές δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την εταιρείας της οικογένειας Λαμπράκη. Μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη την ευθύνη λειτουργίας και το σταδιακό έλεγχο των μετοχών ανέλαβε ο Σ. Ψυχάρης. Οι συζητήσεις του Χ. Λαμπράκη που είχαν μεσολαβήσει με τη γερμανική WAZ και τον ισπανικό όμιλο Priza δεν απέδωσαν όπως και η συμμαχία με το Β. Ρέστη, ο οποίος αγόρασε μετοχές , αλλά και εταιρείες του ΔΟΛ.

Ο ΔΟΛ βρίσκεται σε πορεία συρρίκνωσης, με στόχο τη μείωση του προσωπικού του σε 500 άτομα αναζητώντας ένα ομολογιακό δάνειο που θα του δώσει νέα ανάσα. Η επόμενη μέρα του ΔΟΛ, βρίσκεται ίσως στην νεοσύστατη εταιρεία «Σ. Ψυχάρης Συμμετοχών» που ανήκει στην οικογένεια του Σταύρου Ψυχάρη.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου