Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

... εργοδότες και δουλεμπορικά γραφεία ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Το Σωματείο με την Επιθεώρηση Εργασίας του Αγ. Στεφάνου, πραγματοποίησε έλεγχο στην εταιρία ΑΛΚΥΩΝ (πρώην "Συνοδινός")


Μετά από καταγγελίες συναδέλφων, το Σωματείο πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση ΑΛΚΥΩΝ στον Αγ. Στέφανο. Εκεί διαπιστώθηκε πως όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στο χώρο, είναι ασφαλισμένοι και πληρώνονται από την εταιρία General grup ΕΠΕ.


Πρόκειται για μία εταιρία με κύριο αντικείμενο τη φύλαξη και τον καθαρισμό κτηρίων που δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο. Με άλλα λόγια ο εργοδότης σε αυτή την περίπτωση όπως και αλλού, χρησιμοποιεί μία άλλη εταιρία ως «δουλεμπορικό γραφείο» που του ενοικιάζει εργαζόμενους. Με αυτό τον τρόπο, παρακάμπτει όλα τα συλλογικά δικαιώματα του κλάδου και πετάει από πάνω του την ευθύνη του ατυχήματος. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι εργοδότες.

Η επιθεώρηση διαπίστωσε παραβάσεις και έκοψε τα ανάλογα πρόστιμα για μη έκδοση εξοφλητικών και το ΙΚΑ γιατί δεν υπήρχε το βιβλίο προσλαμβανομένων.

Το Σωματείο θα περιμένει τη μεταφορά των εργαζομένων από τη μία επιχείρηση στην άλλη που πραγματικά εργάζονται, όπως σύστησε η επιθεώρηση και την τελειωτική έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου