Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

... προς ακόμη χειρότερες συντάξεις - επιδόματα πείνας ...

*
Ριζοσπάστης
***
*
Η Κοινωνική Ασφάλιση
στα χέρια των Ασφαλιστικών Εταιρειών

Να σημάνουν συναγερμό οι εξαγγελίες των Γ. Βρούτση και Ρ. Σπυρόπουλου για συνεργασία «Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» στην Ασφάλιση που έγιναν σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη διετία 2015 - 2016 κατά 1,6 δισ. ευρώ, νέες αντιασφαλιστικές νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, και δημιουργία των προϋποθέσεων για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα με τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων, αλλά και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, για να καταλάβουν το «χώρο» που εγκαταλείπει η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, είναι η αντιλαϊκή συνταγή που προωθεί η κυβέρνηση ως το επόμενο βήμα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ταυτόχρονα, εξατομικεύουν την Ασφάλιση, ενώ παραδίδουν την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στο κεφάλαιο.

Αυτές οι εξελίξεις οδηγούν σε συντάξεις - επιδόματα πείνας και σε παραπέρα ραγδαία συρρίκνωση των παροχών σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, προάγοντας ταυτόχρονα την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου