Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

... ο καλός στρατιώτης του ΔΟΛ, Ηλίας Κανέλλης ...

*
Ανανδρανιστάκης Γιώργος
***
*
Οι σταλινικές ύαινες
του Ηλία Κανέλλη

Ο καλός ρεπόρτερ είναι σαν τον καλό επιστήμονα. Δεν σχολιάζει απλώς τα ήδη γνωστά, δεν ερμηνεύει καν τα ήδη γνωστά, ψάχνει, γυρεύει, ερευνά, μέχρι να ανακαλύψει, επιτέλους, τα άγνωστα. Ο καλός επιστήμονας Ισαάκ Νεύτων ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας, ο καλός ρεπόρτερ Ηλίας Κανέλλης των ΝΕΩΝ ανακάλυψε τις σταλινικές ύαινες και μάλιστα χωρίς να φάει κατακέφαλα το μήλο. Ούτε κεράσι δεν έπεσε επί της κεφαλής του Ηλία.

Τι είναι οι σταλινικές ύαινες, πώς είναι οι σταλινικές ύαινες; Το ρεπορτάζ δεν συνοδεύεται από φωτογραφίες, οπότε μπορούμε να εικάσουμε ότι είναι οι κλασικές ύαινες, με τρεις σημαντικές διαφορές: Έχουν μουστάκι, φοράνε στρατιωτική στολή και κατασπαράσσουν τους αντιφρονούντες. Μπορούμε επίσης να εικάσουμε ότι διαβιούν στα περίχωρα της Μόσχας, ώστε να στήνουν δίκες, χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Α, μην ξεχάσω, νικήσανε και τον Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πώς είναι οι σταλινικές ύαινες δεν γνωρίζουμε ακριβώς, γνωρίζουμε ωστόσο ποια είναι η αποστολή τους επί της Γης. Μας το λέει ο Κανέλλης, μας λέει ότι οι ύαινες συνωστίζονται πίσω από τον Τσίπρα, που, παρεμπιπτόντως, δεν είναι νεοσταλινικός, και τον σπρώχνουν με τη μουσούδα τους σε ακρότητες. Οι κατά Κανέλλη σταλινικές ύαινες δαιμονοποιούν όσους ασκούν κριτική στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφοβίζουν μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφους και γελοιογράφους, καλλιεργούν διχαστικό κλίμα χωρίζοντας τις πολιτικές δυνάμεις σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, απειλούν ρεβανσιστικά τους «μνημονιακούς» εκτελεστές «συμβολαίων» με την τρόικα και τους «μερκελιστές» ξενόδουλους οπαδούς της «εξάρτησης», απειλούν ότι θα καταργήσουν όποιες μεταρρυθμίσεις επετεύχθησαν ή δρομολογούνται και θα μπορούσαν να κάνουν το κράτος ανταγωνιστικό. Κι αφού τελειώσουν την επίμοχθη εργασία τους, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει, οι σταλινικές ύαινες πουλάνε σταλινικό σαλέπι στην Ομόνοια, που οσονούπω θα γίνει και αυτή σταλινική.

Εκτός των άλλων προσόντων τους, οι σταλινικές ύαινες διαθέτουν και καλπάζουσα φαντασία, πλάθουν κόσμους αλλούτερους και τους πολεμούν με λύσσα. Διότι όπως λέει ο Ηλίας, στην Ελλάδα του 2013 δεν υπάρχει μιντιακή διαπλοκή που πολεμάει ύπουλα τους εχθρούς του καθεστώτος, δεν υπάρχουν αρθρογράφοι και γελοιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν υπάρχουν συμβόλαια του καθεστώτος που εκτελούνται δια του τύπου (μια που το ΄φερε η κουβέντα, χρόνια πολλά στο ΜΕΓΚΑ, που σήμερα γίνεται 23 ετών), δεν υπάρχουν πολιτικοί υπάλληλοι των δανειστών, δεν υπάρχουν μερκελιστές, δεν υπάρχουν μνημονιακά κόμματα και επίσης έχουν γίνει φοβερές μεταρρυθμίσεις - μισθός στα 580 ευρώ, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, λουκέτα σε νοσοκομεία και σχολεία - που κάνουν το κράτος ανταγωνιστικό.

Ο διανοούμενος Ηλίας Κανέλλης έχει επηρεαστεί προφανώς από τον μαθηματικό και φιλόσοφο G. W. Leibniz που ισχυρίζεται ότι «Ο κόσμος που ζούμε είναι ο καλύτερος δυνατός». Αν δεν υπήρχαν και οι καταραμένες οι σταλινικές ύαινες…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου