Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

... Βαρδής - Σταύρος εναντίον τροϊκανών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το μυστικό Βαρδή - Ψυχάρη
και ο ειδικός συνεργάτης του ΔΟΛ

Tι κρύβουν οι αγκαλιές και τα φιλιά - Γιατί ο Βαρδινογιάννης πήγε ο ίδιος στη Μιχαλακοπούλου

Αίσθηση και για περισσότερους από έναν λόγους προκάλεσε η επίσκεψη του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην έδρα του ΔΟΛ και η συνάντησή του με τον Σταύρο Ψυχάρη, την περασμένη εβδομάδα. Ο πατριάρχης και ισχυρός άνδρας της οικογένειας δεν συνηθίζει να κάνει επισκέψεις στα γραφεία άλλων επιχειρηματιών και αν το κάνει, δεν το κάνει σε κοινή θέα, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι και οι δύο πλευρές αμέσως μετά τη συνάντηση έσπευσαν να κάνουν κοινή διαρροή τονίζοντας το εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στους δύο άντρες. Άλλωστε και να μην υπήρχε η κοινή..
διαρροή οι δύο κορυφαίοι παράγοντες της χώρας είχαν φροντίσει, ώστε να κυκλοφορήσει αυτό το καλό κλίμα προς τα έξω, αφού υπήρξαν εναγκαλισμοί μπροστά στα στελέχη, αλλά και τους εργαζομένους του ΔΟΛ.

«Το timing δεν ήταν τυχαίο. Η συνάντηση έγινε ένα - δύο 24ωρα μετά την δυναμική παρέμβαση του ΔΟΛ με την αποκάλυψη του… Ειδικού Συνεργάτη στο vima.gr για την ανοίκεια συμπεριφορά των τροϊκανών στο υπουργείο Οικονομικών και άμεση την προτροπή για απομάκρυνση του Τόμσεν και των άλλων στελεχών της τρόικας από την χώρα» είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που έχει εικόνα για το τι συνέβη και τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Όπως προκύπτει οι (μεγαλο) επιχειρηματίες της χώρας και ειδικά εκείνοι που εμπλέκονται (και) στα ΜΜΕ είναι στα κάγκελα, επειδή οι τραπεζικές κάνουλες χρηματοδότησης έχουν κλείσει ερμητικά και τις σπάνιες φορές που ανοίγουν πέφτουν από αυτές ελάχιστες «σταγόνες». Θεωρούν ότι οι τροϊκανοί είναι εκείνοι που κρατούν κλειστές τις τραπεζικές στρόφιγγες και αποφάσισαν να αντεπιτεθούν.
Η παρέμβαση του Ειδικού Συνεργάτη του ΔΟΛ ήταν μια πρώτη κίνηση του επιχειρηματικού μπλοκ που σχηματίζεται εναντίον της τρόικας και η απόφαση του Βαρδή να κάνει (δημόσια) επίσκεψη στον ΔΟΛ αποκρυπτογραφείται από την πολιτικοοικονομικομιντιακή πιάτσα πρώτον ως μήνυμα προς την κυβέρνηση για το θέμα της τρόικας και της στήριξης στους επιχειρηματίες και σε δεύτερο επίπεδο ως προσωπική στήριξη στον Σταύρο Ψυχάρη, θέλοντας να διασκεδάσει έτσι τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες για ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών με αφορμή κυρίως την διαχείριση του MEGA, αλλά και την αλλαγή του προφίλ του STAR.
---
πηγή: αφήγημα από το enimerosi24, zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου