Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

... Κώστας Εφήμερος Vs Παναγιώτη Καλφαγιάννη ...

*
ThePressProject
***
*

Ο εκδότης του ThePressProject, Κώστας Εφήμερος, απευθύνει δημόσια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή
προς τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ,
Παναγιώτη Καλφαγιάννη



Κοινοποίηση: στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα όσα είπες εχθές στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ σχετικά με το ThePressProject και εμένα προσωπικά. Μέχρι σήμερα άκουγα όσους με συμβούλευαν να μη γράψω οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει έστω και ένα μικρό ρήγμα. Ωστόσο, η συκοφαντική προσωπική επίθεσή που εξαπέλυσες χθες με αναγκάζει να πω όσα αντιλήφθηκα, ως ξένος, ως επισκέπτης, ως αλληλέγγυος των ανθρώπων που στάθηκαν όρθιοι όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά από αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα ότι αναφέρθηκες απαξιωτικά στο ThePressProject. Ίσως ξέχασες ότι το βράδυ της 11ης Ιουνίου η κυβέρνηση απέτυχε να ρίξει μαύρο στη δημόσια τηλεόραση επειδή το ThePressproject κατάφερε να συνεχίσει διαδικτυακά τη μετάδοση του σήματος. Ίσως ξέχασες ότι μέχρι να προστρέξει η EBU, επί 26 ώρες ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει η ΕΡΤ να εκπέμπει ήταν μέσω του streaming που παρείχε το TPP. Ίσως ξέχασες ότι το TPP προσέφερε δωρεάν σε όλους τον κώδικα ενσωμάτωσης και μ’ αυτό τον τρόπο 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν σε υψηλή ευκρίνεια το αγωνιστικό μήνυμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ίσως ξέχασες ακόμα ότι επί 12 ημέρες το TPP τροφοδοτούσε και την EBU με τον εξοπλισμό που έφερε στο ραδιομέγαρο.

Αγαπητέ Παναγιώτη, ίσως ξέχασες ότι η EBU δεν μετέδωσε ποτέ διαδικτυακά την ΕΤ3, το σήμα της οποίας επί 4 μήνες συνέχισε μόνο μέσω του TPP. Ίσως ακόμα ξέχασες ότι το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς του δικτύου της ΕΡΑ.

Αγαπητέ Παναγιώτη, μου κάνει όμως εντύπωση που ξέχασες τόσο σύντομα ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είχε κάνει καμία προετοιμασία για την περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρούσε σε εκκένωση της Αγίας Παρασκευής (παρότι αυτό ήταν δεδομένο), με αποτέλεσμα το TPP να χρειαστεί να προσφέρει όχι μόνο τους media servers, αλλά ακόμα και τις κάμερες, τα μικρόφωνα και το προσωπικό, προκειμένου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εκπέμψουν ζωντανά έξω από την φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ πύλη του ραδιομεγάρου. Μαθαίνω ότι η προετοιμασία σας περιορίστηκε στην ενοικίαση γραφείων για την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα πως ανέφερες ότι το TPP έχει βγάλει χρήματα από την υπόθεση της ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι το TPP έχει επωμιστεί δυσανάλογο κόστος προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους. Το κόστος της διαδικτυακής μετάδοσης επί πεντέμισι μήνες ξεπέρασε μόνο για το streaming τα 36.500€. Απ’ αυτά, περίπου 14.000€ συγκεντρώθηκαν από δωρεές (885€ απ’ αυτά είναι ο φόρος) και 400€ συγκεντρώθηκαν από πρωτοβουλία των τεχνικών του ραδιοφώνου τις πρώτες ημέρες. Όταν με πρωτοβουλία εργαζόμενου της ΕΡΤ ζητήθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να συμμετάσχει κι αυτή στην κάλυψη του κόστους, μου ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν ενστάσεις εντός του συνδικαλιστικού οργάνου.

Συνεχίστε την ανάγνωση ολόκληρης της επιστολής εδώ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου