Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

... "Σεραφείμ, τα λεφτά μας..." ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Να μην ησυχάζει κανένας μπαταχτσής εκδότης
Επεισοδιακά διαλύθηκε
πριν ξεκινήσει η παρουσίαση βιβλίου
του Σεραφείμ Κοτρώτσου

Εισβολή πρώην εργαζομένων - απλήρωτων της εφημ. "Αποκαλύψεις" ανάγκασε σε αποχώρηση Χατζηνικολάου, Παπαδημούλη, Κωνσταντόπουλο, Χατζημαρκάκη κ.ά

Τελικά η εισβολή περίπου 40 πρώην εργαζομένων στο Athens Plaza διέλυσε πριν καν ξεκινήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Η συμμορία του λύκου» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.

Οι πρώην εργαζόμενοι που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους από τον δημοσιογράφο, κατάφεραν να διαλύσουν την παρουσίαση και μέσα σε βαρύ κλίμα αποχώρησαν οι καλεσμένοι, με προεξάρχοντα τον Νίκο Χατζηνικολάου που θα συντόνιζε τη συζήτηση. Ο εκδότης της «Real news» αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας ότι «Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι», αλλά όταν διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν αστειεύονται δήλωσε άγνοια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Γνώριζα ότι είχε τακτοποιηθεί το θέμα» και αποχώρησε!

Το ίδιο έπραξαν και οι βουλευτές, Παπαδημούλης και Ζώης, καθώς επίσης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Μανώλης, αλλά και ο γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Χατζημαρκάκης!

Τέλος, εμφανώς ταραγμένος και στεναχωρημένος, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στη δικηγόρο του να πουλήσει το σπίτι του στο Πήλιο, προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις των πρώην εργαζομένων του.
---
πηγή: Enimerosi24
---
*
Οι Financial Crimes για το ίδιο θέμα...

Η υποκρισία έχει και τα όριά της...


Πολύ φοριέται τελευταία ο αντιμνημονιακός λόγος. Ένας από τους όψιμους αντιμνημονιακούς και ο πρώην εκδότης, δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο οποίος παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το νέο βιβλίο του «Wolf-Gang, Η Συμμορία του Λύκου (Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μνημονίων)».

Ευτυχώς η πρόκληση του μπαταχτσή εκδότη δεν έμεινε αναπάντητη. Απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που εξέδιδε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έκαναν έφοδο στο κεντρικό ξενοδοχείο όπου παρουσίαζε το μεσημέρι της Πέμπτης το νέο βιβλίο του και προπηλάκισαν φραστικά τον ίδιο αλλά και τους παρευρισκόμενους πολιτικούς.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αποκάλεσαν «αλήτη» τον βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη καθώς και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι ήταν από τους παρουσιαστές του βιβλίου. «Πού πας; Όλο λες, λες, για κάτσε να μας τα πεις κι εδώ», φώναξαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη ΣτρατούληΟι εργαζόμενοι προκάλεσαν επεισόδιο μισής ώρας, αναγκάζοντας τους παριστάμενους πολιτικούς και βουλευτές να αποχωρήσουν εσπευσμένα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, Δημ. Παπαδημούλης, Α. Μητρόπουλος, Γ. Βαρεμένος, Δ. Στρατούλης, αλλά και ο δημοσιογράφος, Ν. Μπογιόπουλος αποχώρησαν τελικά από την παρουσίαση βιβλίου του Σ. Κοτρώτσου σε ένδειξη συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζομένους του πρώην εκδότη.

Στο πάνελ των παρουσιαστών ήταν εκτός των προαναφερθέντων ήταν οι Νικήτας Κακλαμάνης, Στέλιος Περράκης και ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου. Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου ήταν η Ρένα Δούρου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Μήπως είναι καιρός οι βουλευτές της Αριστεράς να ρωτούν να μάθουν πριν πάνε σε εκδηλώσεις τύπου Κοτρώτσου; Μήπως είναι καιρός να θυμηθούν ποια μέσα εξακολουθούν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους - βλέπε "Ελευθεροτυπία" - πριν πάρουν απόφαση να αρθρογραφούν; Πολύ δε περισσότερο όταν «προοδευτικές» εφημερίδες σαν την Ελευθεροτυπία, πλασάρουν στο λογότυπο βινιέτα «για το Λαό και τη Δημοκρατία» ή κάνουν στήλη το «Ημερολόγιο Ενός Ανέργου», έχοντας συμβάλλει στην καταστροφή της ατομικής και προσωπικής ζωής εκατοντάδων εργαζομένων.

Δεν είναι μόνο οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κ. Τσίπρα που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Είναι και οι καθαρίστριες της "Ελευθεροτυπίας" (χωρίς αποζημίωση), όπως και όλοι οι 800 και πλέον εργαζόμενοί της (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί).

Χθες πάλι στο νεοσύστατο "κανάλι Ε", ο εκδότης μπαταχτσής της εφημερίδας "Η ΕΛΛΑΔΑ Αύριο",  Σπύρος Τρίψας, ο οποίος έχει επίσης αφήσει απλήρωτους εργαζομένους, φώναζε κατά του φιλο-μνημονιακού συναδέλφου Χρήστου Κώνστα και των επιχειρησιακών συμβάσεων που προβλέπουν πληρωμή ανά τρίμηνο(!). Η υποκρισία έχει και τα όρια της.

---
Ανακοίνωση Σερ. Κοτρώτσου εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου