Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

... τρία χρόνια για μη καταβολή δεδουλευμένων ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

Τρία χρόνια, με τριετή αναστολή,
καταδικάστηκαν ο γενικός διευθυντής
της "Μακεδονίας" και ο εκδότης
της "Θεσσαλονίκης"και του Ρ/Σ 103


Σε φυλάκιση τριών χρόνων με τριετή αναστολή καταδίκασε τον γενικό διευθυντή της "Μακεδονίας" Ι. Μάτσικα και τον εκδότη της "Θεσσαλονίκης" καθώς και του ραδιοσταθμού 103 Σ. Κωνσταντινίδη, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που υπέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα στους 6 απολυθέντες (Μάϊο 2012) δημοσιογράφους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και τεσσάρων τεχνικών μελών της ΕΤΕΡΜΘ.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναβολή στους κατηγορούμενους (οι οποίοι δεν ήταν παρόντες) και διεξήγαγε κανονικά την υπόθεση, εξετάζοντας ως μάρτυρες και τους 10 πρώην εργαζομένους του συγκροτήματος της "Μακεδονίας". Οι καταθέσεις και επισημάνσεις τους, καθώς και τα ερωτήματα της προέδρου έδωσαν την ευκαρία να φανεί η ασυνέπεια της επιχείρησης ακόμη και σε όσα αυτή υπόσχεται δυο χρόνια τώρα, μη καταβάλλοντας δεδουλευμένα των ετών 2011-12.

Επίσης, για τους δύο τεχνικούς μέλη της ΕΤΕΡΜΘ, με την απόφαση αναγνωρίζεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας που είχαν οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του συγκροτήματος και αμφισβητούσαν οι δικηγόροι της επιχείρησης.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου