Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

... οι επισχεσίες της "Ε" και το βοήθημα εορτών ...

*
Financial Crimes
***
*

Στερνή μου γνώση...


Όταν πέρυσι θέταμε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, την ανάγκη να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη και εκπροσώπου των σε επίσχεση συναδέλφων στην "Ελευθεροτυπία" (Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ), κάποιοι στο Δ.Σ. μας λοιδορούσαν. Δεν γίνονται αυτά… Η εκλογή εκπροσώπου αφορά το μέσο και μόνο, ασχέτως του ποιος εκδίδει την εφημερίδα, η επίσχεση είναι ατομικό δικαίωμα» (σ.σ. το οποίο ειρήσθω εν παρόδω παραμένει επίσημη "γραμμή" της ΕΣΗΕΑ) και άλλα τέτοια..

Έλεγαν με άλλα λόγια ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε επίσχεση δεν δικαιούνταν ή δεν είχαν λόγο εκπροσώπησης. Αρκούσε η εκπροσώπηση αυτών που στελέχωσαν τη «νέα Ελευθεροτυπία» της Τρίτης Όψης. Λες και το ζήτημα των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ είχε τελειώσει. Δεν αφορούσε πια το σωματείο άρα χρειαζόταν και εκπροσώπηση όσων επέμεναν και είχαν επιλέξει να μην πάνε στην Τρίτη Όψη (σ.σ. κάποιους έτσι κι’ αλλιώς ούτε τους κάλεσαν καν).

Σε αγαστή συνεργασία μάλιστα με κάποιους από τη Μίνωος, έκαναν ό,τι μπορούν να σαμποτάρουν την ανάδειξη εκπροσώπου των εν επισχέσει, θεωρώντας αυτοδίκαια εαυτόν «κληρονόμο» του ονόματος "Ελευθεροτυπία" και ας είχαν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια αρκετούς από τους συναδέλφους.

Κι’ όμως για να χορηγήσει η ΕΣΗΕΑ το καθιερωμένο βοήθημα Χριστουγέννων για τους ανέργους, χρειάζεται ειδική βεβαίωση για τους εν επισχέσει. Πρώην εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας", ύστερα από δύο χρόνια απληρωσιάς, θα κινδύνευαν να μην μπορούν να κάνουν αίτηση για το εν λόγω βοήθημα, αφού μόνο ο εκλεγμένος εκπρόσωπός τους μπορεί να βεβαιώσει τις υπηρεσίες του σωματείου ποιοί είναι οι συνάδελφοι που έχουν απομείνει και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίσχεση.
Ελπίζουμε οι τότε φωνασκούντες να το ξανασκεφτούν και να συμπεριλάβουν ταχέως όπως οφείλουν και τους εν επισχέσει της Ελευθεροτυπίας στους δικαιούχους του βοηθήματος της ΕΣΗΕΑ.

ΥΓ: Η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας αποσκοπούσε υποτίθεται να συμβάλλει στην ταχύτερη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των «απολυμένων» της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Ο εκδότης της Τρίτης Όψης Α.Ε. και οι συν αυτώ, έλεγαν μάλιστα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην απαξιωθεί ο τίτλος(!), λόγω της αναστολής έκδοσης. Έλεγαν ακόμη ότι έχουν εξασφαλίσει τη δανειοδότηση των τραπεζών(!).

Με κυκλοφορία κάτω των 4.000 φύλλων (λίγο πάνω από την εξωγήινη "Ελεύθερη Ώρα") ο τίτλος δεν απαξιώνεται; Θα μου πείτε εδώ δεν νοιάζεται η πλειονότητα των συναδέλφων για το σήμερα, να πάρει τα δεδουλευμένα και αμοιβή της προκοπής και σκύβει κεφάλι στις προκλητικές απαιτήσεις του νέου εκδότη και θα θυμόταν τα όσα λέγονταν για την επανέκδοσή της;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου