Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 12/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ημερήσιο φύλλο από τα “Παραπολιτικά”

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ημερήσιου φύλλου από τον όμιλο των “Παραπολιτικών” ο Γιάννης Κουρτάκης. Στη σελίδα του στο FB έγραψε, μεταξύ άλλων, πως “μέσα στον επόμενο μήνα η «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει ως ημερήσια”...
---
Με τον Καμμένο ή με τον Κουρτάκη;

του Κώστα Βαξεβάνη

“Σύλληψη δημοσιογράφων μετά απο μήνυση υπουργών είναι απαράδεκτο. Στον Τύπο απαντάς, δεν τον διωκεις απο θεση εξουσιας”.

Ήταν η πρώτη αντίδρασή μου μέσω τουίτερ, όταν έγινε γνωστό πως οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος συνελήφθησαν μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου. Η θέση αυτή την οποία έχω εκφράσει όχι μόνο όσες φορές έχω μηνυθεί (πάνω από 70 πια) αλλά και όποτε συνάδελφος μηνύεται από πολιτικό πρόσωπο, είναι μια θέση που έχουν οι δημοσιογράφοι παγκόσμια. Ξεχάστε ποιός έχει δίκιο και ποιός μήνυσε ποιόν. Είναι εύκολο να διακρίνεις ή να εφεύρεις δίκιο σε κάποιον μηνυτή, για να σύρεις ολόκληρη τη δημοσιογραφία δέσμια αλλά κυρίως όμηρη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.koutipandoras.gr/
---
Ανακοινώνει αύριο ο ΑΝΤ1


Αύριο ανακοινώνει ο ΑΝΤ1 τη μεγάλη συνεργασία του στο χώρο των ειδήσεων. Τα δεδομένα στην ενημέρωση αλλάζουν εκ νέου.
---
Χατζηνικολάου:
“Εξαιρετικά λανθασμένη η διαδικασία
του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου”

Στις συλλήψεις του εκδότη της εφημερίδας “Παραπολιτικά” Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένου έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

«Θεωρώ εξαιρετικά λανθασμένη τη διαδικασία του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου. Τα αδικήματα Τύπου, η συκοφαντική δυσφήμηση, όλα αυτά τα αδικήματα κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να είναι αυτόφωρα”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.enikos.gr/
---
Προθεσμία
για Τζένο - Κουρτάκη
ως τις 13 Ιανουαρίου

Προθεσμία για τις 13 Ιανουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος. Και οι δυο παραπέμφθηκαν να δικαστούν μετά τη ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Παν. Καμμένου. Ο υπουργός Άμυνας έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των δυο δημοσιογράφων εγκαλώντας τους για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.

Μετά τη χορήγηση της προθεσμίας, οι δυο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
---
Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη (1992)
επιχειρούσε να κλείσει τον… Sky 100,4

Το 1991 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έβαλε στη φυλακή 7 δημοσιογράφους γιατί παραβίασαν το τρομονόμο. Την επόμενη χρονιά (1992) αποπειράθηκε να κλείσει το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Το 1993 απέκλεισε τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ από την αδειοδότηση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ως υπουργός, τότε δεν διαφοροποιήθηκε. Ούτε φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμπονούσε τον πατέρα του.

Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως το ενδιαφέρον για την ελευθερία του Τύπου, ξεκίνησε αμέσως μετά.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου