Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

... ραδιοφωνική ανασκόπηση 2016 #4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς#1, #2, #3.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Στο πρωινό πρόγραμμα του Action 104.6 μετακινείται από τον Βήμα 99.5 ο Δημήτρης Καμπουράκης. Στο ραδιόφωνο των Κωστάκη-Παναγιωτάκη προστίθενται και οι Δημοσθένης Καρμοίρης, Δημήτρης Κώνστας, Ανδρέας Χριστοδουλάκης, Κατερίνα Πουλοπούλου, Πόπη Δομάζου, Γιώργος Κουβαράς, Γιώργος Λαμπράκος και Γιάννης Ιωάννου. Στο ενημερωτικό κομμάτι ξεκινά συνεργασία με το Πρώτο Θέμα.

- Με παραλλαγμένο λογότυπο και νέο image κάνει πρεμιέρα στη νέα σεζόν ο Εν Λευκώ 87.7.

- Πωλητήριο, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, μπαίνει στον Ραδιοκύματα 104.4 της Θεσσαλονίκης.

- Αποχωρεί από τον Στο Κόκκινο 105.5 ο Κώστας Αρβανίτης, αφήνοντας κενό τόσο το πρωινό του σταθμού όσο και την γενική διεύθυνσή του. Στον δεύτερο τομέα, τα ηνία αναλαμβάνει ο Μάκης Μηλάτος.

- Στον αέρα, 5 χρόνια μετά την τελευταία φορά που εξέπεμψε, βγαίνει εκ νέου ο Ξένιος 94.3. Αυτή τη φορά με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, εκπέμποντας πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Dream FM.

- Κόντρα μεταξύ των τεχνικών του Βήμα 99.5 και του Σταύρου Ψυχάρη. Οι μεν δεν πληρώθηκαν τα χρήματα που έλαβαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ενώ ο δε έστειλε εξώδικο στην ΕΤΕΡ για την αποδέσμευση λογαριασμών της εταιρίας του σταθμού.

- Εξηγήσεις από την αστυνομία ζήτησε ο Σπορ FM 94.6, σε ανακοίνωσή του, για τις επιθέσεις που δέχθηκαν από αγνώστους οι δημοσιογράφοι του στα θεωρεία του γηπέδου Καραϊσκάκη, στο ματς της Εθνικής με την Κύπρο.

- Καθυστερήσεις πληρωμών στον Real FM και στο Real Group, κατ' επέκταση. Πράγμα που αναδεικνύει εμμέσως μέσα από την εκπομπή του, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

- Στροφή στα web radio από τα ραδιόφωνα. Ο Easy 97.2 και ο Kiss 92.9 λανσάρουν τα δικά τους θεματικά ιντερνετικά ραδιόφωνα, μέσα από τα site τους.

- Γκρίνια και αποχωρήσεις στο Δεύτερο, μετά τις ανακατατάξεις στο καινούργιο πρόγραμμα του σταθμού για τη νέα σεζόν.

- Σε εκ νέου κατάσχεση του εξοπλισμού της ERTopen 106.7, προχωρά η ΕΕΤΤ. Ως εκ τούτου ο ραδιοσταθμός σιγεί για αρκετές μέρες από τα FM, συνεχίζοντας όμως μέσω διαδικτύου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

- Την δικτύωσή του με πανεπιστημιακά ραδιόφωνα του κόσμου, πραγματοποιεί ο UP FM 90.4 της Πάτρας, σε ένα κοινό πρόγραμμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πανεπιστημιακού ραδιοφώνου.

- «Βγάζει» το πρόγραμμά του και στο διαδίκτυο ο Nostos 100.6, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του στα FM.

- Ο Βασίλης Νομικός, παραγωγός του δημοτικού ραδιοφώνου, αναλαμβάνει την διεύθυνση προγράμματος του Επικοινωνία 94.

- Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ ο διάδοχος δημόσιος ραδιοφωνικός φορέας, με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ανακαλεί την δημιουργία του την τελευταία στιγμή και τους πολίτες να διαμαρτύρονται.

- Νέες προσθήκες μουσικών ζωνών στο πρόγραμμα του Εν Λευκώ 87.7, τα Σαββατοκύριακα.

- Λύεται η συνεργασία του Alpha 98.9 με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, έναν χρόνο μετά την έναρξή της. Την θέση της στο magazino του σταθμού παίρνει η Ντίνα Μόσχου.

- Στο δυναμικό του Music 89.2 προστίθεται η Μάγκυ Χαραλαμπίδου, η οποία θα κάνει εκπομπές τα απογεύματα.

- Εκτός Real 97.8 η Κάτια Μακρή, την θέση της στο μεσημβρινό 12-1 ο Δημήτρης Καμπουράκης.

- Μειωμένη στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ η επιχορήγηση του δήμου Αθηναίων στον Αθήνα 9.84, όπως παρουσιάστηκε στον προϋπολογισμό του 2017.

- Με νέα μέλη το ΕΣΡ, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας από τα «δρώμενα». Πρόεδρος ο Αθανάσιος Κουτρομάνος.

- Συζητήσεις για εξαγορά συχνότητας στην Αθήνα, μεταξύ του Αντώνη Κανάκη και ιδιοκτητών ραδιοσταθμών. Στόχος του η δημιουργία του Αθηναίου Fly Radio.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

- Στον Λάμψη 92.3 μετακινείται ο Δημήτρης Μάρκος, μετά από 8 χρόνια συνεργασίας με τον Real 97.8.

- Παραπέμπονται για κακούργημα 16 άτομα για την υπόθεση κακοδιαχείρισης που έγινε την περασμένη δεκαετία στα οικονομικά του Αθήνα 9.84.

- Προετοιμασίες για την περαιτέρω αξιοποίηση του Nostos 100.6, με διαφημίσεις και εκπομπές το επόμενο διάστημα.

- Την διακοπή των πληρωμών στους παραγωγούς του, από την Πρωτοχρονιά του 2017, αποφάσισε η διοίκηση του Παραπολιτικά 90.1, με εξαίρεση όσους βρουν χορηγό για τις εκπομπές τους.

- Επεκτείνεται το δίκτυο συνεργατών του Sport24 103.3 στην Κύπρο (SuperSport 104) και τα Δωδεκάνησα (Sport24 Ρόδου 104.9).

- Αναταραχή και κινητοποιήσεις στον Βήμα 99.5. Μετά την πέμπτη αθέτηση πληρωμής του Σταύρου Ψυχάρη, ο σταθμός διακόπτει το ενημερωτικό του πρόγραμμα για δύο μέρες, λόγω της γενικής απεργίας στον ΔΟΛ.

- Με εκπομπή στον Παραπολιτικά 90.1 ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και ο Αυγουστίνος Ζενάκος, από το team του Unfollow που συνεργάζεται με την εφημερίδα.

- Αποχωρεί από τον Αθήνα 9.84 η Νίκη Λυμπεράκη, μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον σταθμό.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου