Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 2/1/2017 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η «βόμβα» των δανείων του ΔΟΛ

Συνάντηση με τους τραπεζίτες για το θέμα του ΔΟΛ είχαν κυβερνητικά στελέχη την περασμένη Πέμπτη, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα των δανείων του και η πρόταση συγχώνευσης που έχει τεθεί από τον Πήγασο. Η άμεση ανάγκη του ΔΟΛ σε κεφάλαια ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορούν να προέλθουν μόνο από επενδυτή, διαφορετικά η εταιρεία θα περιέλθει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία. Συζητήθηκε, επίσης, και η αντίστοιχη πορεία δανεισμού του Πήγασου.
---
Με τα λεφτά της Proton Bank
στα media, τι έγινε;

Πέρασε ακόμη μια χρονιά και ακόμη και ακόμη ο “Λούα Λούα” να πάρει το Λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Με τα λεφτά της Proton στα media, τι έγινε; Διότι, μόνο το “Ποντίκι”, από όσο ξερουμε επέστρεψε το κεφάλαιο που είχε αποκτήσει τότε ο “επενδυτής”….

Το θέμα, είναι, λοιπόν, ποιοι μας ψεκάζουν και ξεχνάμε!
---
Επιστροφή Χατζηνικολάου στην TV

Φουντώνει εκ νέου το τηλεοπτικό παιχνίδι και στο επίκεντρο βρίσκεται ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο εκδότης και δημοσιογράφος προετοιμάζεται για την έναρξη των συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τη στιγμή που είναι σε αναστολή το εγχείρημα του Β. Μαρινάκη στην τηλεόραση, μετά και τον ακυρωθέντα τηλεοπτικό διαγωνισμό. Συνολικά τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για συνεργασία με τον Νίκο Χατζηνικολάου και συγκεκριμένα ο ΑΝΤ1, το Star, η ΕΡΤ και ένας ακόμη σταθμός-έκπληξη. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και ως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το κανάλι με το οποίο θα συνεργαστεί.
---
Για δύο χρόνια η Football League στην ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ η συμφωνία απόκτησης των αγώνων της Football League για τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, που αφορά την κάλυψη και τη μετάδοση 128 αγώνων. Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία Sportscomm Αθλητική Επικοινωνία ΑΕ και η ΕΡΤ θα πληρώσει σε μετρητά 700.000 ευρώ, ενώ 730.000 ευρώ θα δοθούν σε διαφημιστικό χρόνο για κάθε σεζόν. Συνολικά, δηλαδή, η συμφωνία κοστίζει στην κρατική τηλεόραση για τα δύο χρόνια 2.860.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.460.000 ευρώ είναι σε διαφημιστικό χρόνο υπέρ της εξωτερικής εταιρείας.
---
ΑΕΚ εναντίον Nova

Ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει με εξώδικα της ΑΕΚ προς τη Nova. Βέβαια δεν είναι η Nova εκείνη που αποφασίζει με ποια ποσόστωση πάνε τα χρήματα στις ομάδες, αφού αρμόδια γι’ αυτό είναι η SuperLeague, η Nova απλώς είναι χρηματοδότης. Το συνδρομητικό δίκτυο έχει ήδη δώσει περίπου 81 εκατ. ευρώ στη Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διετίας 2017-2019. Η διοργανώτρια αρχή είναι εκείνη που θα πρέπει να ορίσει συνεδρίαση ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα και να διευθετηθεί το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ, καθώς η Nova από τη σεζόν 2015-2016 δίνει στον συνεταιρισμό των ΠΑΕ επιπλέον 1,45 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην επιπλέον εμπορική αξία της ΑΕΚ.
---
Χάνει η ελεύθερη τηλεόραση
τις συχνότητες των 700 ΜHz

Οριστικό τέλος για την ελεύθερη ΤV στις συχνότητες των 700 ΜHz το 2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην απόδοση του λεγόμενου ψηφιακού μερίσματος Νο2 για την ανάπτυξη του 5G. Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα πρέπει να μετακινηθεί έως το 2020 στις παρακάτω συχνότητες από την 50ή στα UHF. Η σχετική συμφωνία της Κομισιόν θα πρέπει να γίνει νόμος σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά για την Ελλάδα αυτό σημαίνει πως ο νέος ψηφιακός χάρτης που θα εκδοθεί θα πρέπει να ορίζει διαφορετικές συχνότητες από αυτόν του 2012. Οι ψηφιακές συχνότητες μειώνονται δραματικά και δεν είναι βέβαιο πλέον αν θα χωράνε όλα τα ψηφιακά κανάλια της χώρας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου