Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

... ΔΟΛ και "επιτροπές διευθυντών" - αστειότητες ...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Σκληρό αγώνα
πρέπει να δώσουν
οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ
Η χτεσινοβραδινή Γ.Σ. των εργαζόμενων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή διευθυντικών στελεχών, οδήγησε σε απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) της υπό πτώχευση εταιρίας.

Η απόφαση ορισμού επιτροπής “διαχείρισης της κρίσης” που θα συμπεριλαμβάνει και διευθυντικά στελέχη - τα οποία, από τη θέση τους, επί χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα συμφέροντα του εκδότη, ακόμα και όταν αυτά στρέφονταν ανοιχτά εναντίον των εργαζόμενων (απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, καθυστερήσεις στις πληρωμές) - με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε λύση προς όφελος των εργαζόμενων.

Την ίδια ακριβώς κατάσταση έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι του κλάδου μας σε πάμπολλες περιπτώσεις. Θυμίζουμε: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ), ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΛΤΕΡ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ κλπ.) είναι μόνο λίγα παραδείγματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, την ίδια στιγμή που εκδότες και καναλάρχες χαίρονται τα ενθυλακωμένα κέρδη πολλών δεκαετιών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θεωρεί ότι ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει τώρα να στραφεί στον πραγματικό αντίπαλο: το κεφάλαιο -εκδοτικό και τραπεζικό- και τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με την ψήφιση όλου του αντεργατικού πλέγματος νόμων, που εκπληρώνουν τα “Ευρωπαϊκά κεκτημένα”.

Ενας στόχος πρέπει να υπηρετηθεί χωρίς καμιά υποχώρηση: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Προϋποθέτει ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα. Οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφη, μαζική και συντονισμένη, από τα κάτω, δράση.

Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, που μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους και του ΔΟΛ.

Σε αυτό το δρόμο όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέσα και έξω από τον ΔΟΛ, είμαστε στρατευμένοι και αλληλέγγυοι!
---
*

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΑΥΤΗ Η "ΕΠΙΤΡΟΠΗ" ΚΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. ΚΑΙ "ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ".

    ΠΥΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή