Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

... καναλάρχες: όχι "πόθεν έσχες" για εμάς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ν. Παππάς: Τι κρύβουν
οι βαθύπλουτοι καναλάρχες και ζητούν
εξαίρεση από το «Πόθεν Έσχες»;


Με αφορμή το αίτημα των καναλαρχών για εξαίρεση από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι οι βαθύπλουτοι επιχειρηματίες ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής και αναρωτιέται τι θέλουν να κρύψουν.

«Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής. Ζητούν με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό.Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς.

Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες – καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους.

Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο; Επίσης, περιμένουμε από την Ηχώ των Καναλαρχών, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών – φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»
επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στη δήλωση του.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Οπως κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ ο συνάδελφός τους κ. Γ. Κουρής, ....ήταν πολλά τα λεφτά από το "χαμένο" αγγελιόσημο και γενικά από το αλισβερίσι μεταξύ ΜΜΕ και διαφημιστικών εταιριών όλα τα προηγούμενα χρόνια. "Στα 150 εκ. ετησίως η φοροδιαφυγή" είπε ο κ. Κουρής. Και ποιός ξέρει και τί άλλο ακόμα που προφανώς "ξέχασαν" να πουν στην Επιτροπή οι καταθέτοντες. Οσο για τον υπουργό, ο οποίος γνωρίζει πολλά, γιατί άραγε έχει απορίες και .....σφυρίζει αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή