Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

... οι "επιστροφές", οι διαφημιστικές και ο Εισαγγελέας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις
Εισαγγελέας στα άδυτα
των διαφημιστικών εταιρειών


Στο γραφείο 217 της Εισαγγελίας Αθηνών έχει ήδη δημιουργηθεί ένας ογκώδης φάκελος από την προκαταρκτική έρευνα που γίνεται για τις επιστροφές στις διαφημιστικές εταιρείες, τις συναλλαγές τους κάτω από το τραπέζι με τα ΜΜΕ κ.λπ.

Σήμερα, κλήθηκε και κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις διαφημιστών-ΜΜΕ (με πρώτο μεγάλο «θύμα» το ALTER) και κατέθεσε όσα στοιχεία προέκυψαν από δημοσιογραφική έρευνα μιας μεγάλης ομάδας δημοσιογράφων του newsbomb.

Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί σε πολλούς άλλους μάρτυρες (δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ΜΜΕ, διαφημιστές, τηλεοπτικά πρόσωπα κ.λπ.) και όσα στοιχεία συγκεντρωθούν θα σταλούν στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), ώστε να αρχίσει πλέον ένας εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά των διαφημιστικών εταιρειών.

Στόχος των Ράμπο του ΣΔΟΕ θα είναι να ανακαλυφθούν τυχόν παραβάσεις διακίνησης «μαύρου χρήματος», εσόδων χωρίς έκδοση ανάλογων τιμολογίων κ.λπ.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ που θα γίνει στα λογιστήρια των διαφημιστικών εταιρειών σε εφορίες, τράπεζες κ.λπ. θα καταλήξει σε ένα πόρισμα, το οποίο θα σταλεί πίσω στην εισαγγελία Αθηνών για τον σχηματισμό δικογραφίας με κατηγορίες, ενόχους κ.λπ.

Η δικαστική έρευνα για τις διαφημιστικές γίνεται σε μία εποχή που λόγω των «επιστροφών» κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα όλο το σύστημα των ΜΜΕ, αλλά και πολλές διαφημιστικές εταιρείες λόγω των ακάλυπτων επιταγών που κυκλοφορούν από επιστροφές.

Αυτή τη στιγμή, περίπου δέκα διαφημιστικές εταιρείες έχουν στα χέρια τους ακάλυπτες επιταγές του Alter, ύψους περίπου 180 εκατ. ευρώ για τις οποίες οι διαφημιστές εκλιπαρούν τώρα τις τράπεζες να μην τις σφραγίσουν.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ Η ΕΙΔΗΣΗ (απο το 2011), ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    Κόμπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ... αυτό που έδωσε το έναυσμα για την ανάρτηση, ήταν ακριβώς η παλαιότητα ... και το συνακόλουθο κουκούλωμα της υπόθεσης ... μπήκε το 2017 και ο ευρών το πόρισμα απ' αυτήν την έρευνα θα αμειφθεί πλουσιοπάροχα ... ένα ακόμη ενδιαφέρον είναι και η χρονική συγκυρία ... είναι στην εποχή που η εισπραξιμότητα του αγγελιοσήμου είχε πέσει κατακόρυφα - εκεί γύρω στο 6,5 αντί του 20 - και όλοι σφύριζαν αδιάφορα ... σ.σ.: τίποτα δεν αναρτάται τυχαία και εκ παραδρομής σ' αυτό το ιστολόγιο ... να το θυμάστε ...

      Διαγραφή