Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

... απαισιοδοξία και διχασμός στο MEGA ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα δύο νέα "στρατόπεδα"
μεταξύ των δημοσιογράφων


Σε βαρύ κλίμα και χωρίς την αισιοδοξία που επικρατούσε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Mega, οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, με νομικό σύμβουλο τον Γιάννη Καρούζο, έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την Δευτέρα 16 του μηνός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημοσιογράφοι έχουν χωριστεί για άλλη μια φορά σε δύο νέα (ως προς τη σύνθεσή τους) στρατόπεδα. Υπάρχει μια ομάδα παρουσιαστών και ρεπόρτερ, μεταξύ των οποίων η Λίνα Δρούγκα, η Μίνα Καραμήτρου και ο Χρήστος Τσιγουρής, που επιθυμούν να ξεκινήσει ξανά η ενημέρωση από το κανάλι, με άρση των επισχέσεων.

Από την άλλη πλευρά, όπου φαίνεται να ξανασχηματίζεται πλειοψηφία, βρίσκονται επίσης γνωστοί ρεπόρτερ και παρουσιαστές, όπως ο Σωτήρης Δανέζης, ο Αντώνης Φουρλής και ο Μένος Σακελλαρόπουλος.

Αν δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις, κάτι που φαντάζει δύσκολο, αναμένεται πως η απόφαση θα είναι για άλλη μια φορά να μην υπάρξει άρση επισχέσεων, εφόσον δεν ξεκινήσει η ομαλή μισθοδοσία, καθώς οι εργαζόμενοι στο τέλος Ιανουαρίου θα κλείσουν επτά μήνες απλήρωτοι.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι και οι μεγαλομέτοχοι του Mega δεν δείχνουν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για άρση των επισχέσεων. Ακόμη όμως κι αν υπάρξει τέτοια απόφαση, το κανάλι, όπως εκτιμούν οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, δεν είναι σε θέση να βγάλει δελτίο ειδήσεων, καθώς δεν υπάρχουν αντικειμενικές τεχνικές δυνατότητες.

Ο ίδιος ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, λέει πως οι ιδιοκτήτες του καναλιού και κυρίως ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος υποτίθεται ότι δίνει "μάχη" για την επιβίωση του Mega, δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για μια υποτυπώδη χρηματοδότηση, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο λογισμικό, να δοθεί μέρος των χρεών στα πρακτορεία ειδήσεων, ακόμα και να βρεθεί βενζίνη για όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει στο κανάλι, καθώς κάποια από αυτά έχουν επιστρέψει στις εταιρείες leasing.

Ο Μανώλης Καψής, ο οποίος δεν ήταν παρών στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, αναμένεται να μην εμφανιστεί ούτε τη Δευτέρα, καθώς δείχνει ιδιαίτερα απογοητευμένος από τις εξελίξεις...

---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου