Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΚΕΔ - Σχέδιο πτώχευσης μεθοδεύουν για τον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:
Χωρίς δώρο Πάσχα
θέλουν να αφήσουν
τους εργαζόμενους

Κυβέρνηση και Τράπεζες επιδιώκουν μέσω της ειδικής εκκαθάρισης, να αδρανοποιήσουν τώρα την δικαστική απόφαση, που προβλέπει «εκκαθάριση εν λειτουργία στο ΔΟΛ» , ώστε προκαλώντας έλλειψη ρευστότητας ή πτώχευση να κλείσουν τώρα το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον δύο εκδοτικοί όμιλοι που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από αυτές τις επιδιώξεις, που έρχονται στα μέτρα τους.

Αυτό επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ όπως διαπιστώνεται:

# Μία εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου Αγγελίδη μαζί με ελεγκτή, συγγενικό πρόσωπο στελέχους του ίδιου γραφείου, έχουν εγκατασταθεί στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή Νίκου Πεφάνη (στο δεύτερο όροφο του κτιρίου της οδού Μιχαλακοπούλου) πίσω από κλειστές πόρτες, με χαλαρή ενασχόληση απογραφής, χωρίς να έχουν καμία επαφή με στελέχη ά άλλους εργαζόμενους του ΔΟΛ

# Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάποια κίνηση για την αναγκαία προετοιμασία καταβολής του δώρου του Πάσχα και ενώ η προθεσμία εκπνέει σε δύο μέρες.

# Σε δύο διαδοχικές συσκέψεις εκπροσώπων των Τραπεζών επικρατούσε η αντίληψη, ότι η διαδικασία που ακολουθείται στην εκκαθάριση με την δικαστική απόφαση, δεν συμβαδίζει με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα θέματα των ΜΜΕ και κυρίως με τις επιδιώξεις για τον ΔΟΛ και το Μega.

Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η σκόπιμη σύγχυση που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση ξαναζεσταμένης πληροφορίας από μέλος του προηγούμενου προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ, για δήθεν εξαγορά του ΔΟΛ από γνωστό επιχειρηματία του κλάδου τροφίμων .

Η πληροφορία διαψεύστηκε λίγες ώρες αργότερα επειδή προέκυψε ενδοκυβερνητική τριβή, με ανάδειξη της διάψευσης ως θέμα από το ΑΠΕ, που εποπτεύει ο υπουργός Ν. Παππάς.

Στο μεταξύ ο εκδοτικός πυρετός των τελευταίων εβδομάδων και οι μετακινήσεις συντακτών συνδέεται με όλες αυτές τις διεργασίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τέως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνεργάτης του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ, επαναφέρει ΤΏΡΑ θέμα απεργιακών κινητοποιήσεων ή επίσχεσης στο Βήμα και δεν διαψεύδει ότι είναι μεταξύ της ομάδας που συζήτησε την μεταγραφή της σε ανταγωνιστικό έντυπο με την ίδια φυσιογνωμία πρώτης σελίδας.

Φαίνεται τελικά ότι το λουκέτο βολεύει πολλούς. Όχι όμως τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*


3 σχόλια:

  1. Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν το διπλό παιχνίδι, που έπαιζε υποψήφιος της ΚΕΔ για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μαζί με τα τσιράκια του πρώην(;) προέδρου της ΕΠΗΕΑ και τον Πρετεντέρη και μετέτρεπαν τα ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ των συνελεύσεων στο ΔΟΛ, στο ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΟΛ!
    Και τώρα κάπου θα βολευτούνε όλοι δαύτοι και χύνουνε κροκοδείλια δάκρυα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη!

    προΗΓΟΥΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΑΓΩΝ. ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ Μ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα να δεις που η λύση να βάλει ο Σταύρος το χέρι στην τσέπη να πληρώσει τα χρέη του δεν παίζει σαν σενάριο ή καν σαν σκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή