Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Λίστα Λαγκάρντ - Διώτης - 10 χρόνια με αναστολή !!!

*
stavrosx1
***
*

"Εσωσε"
2.059 πρόσωπα από τον έλεγχο


Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον κ. Διώτη ένοχο, καθώς έκρινε πως δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Επίσης, το Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε πως οι ενέργειές του έγιναν έτσι ώστε τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν.


Η Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας η οποία τον βαραίνει. 
@ Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, αφού είχε διαγράψει αρχεία της λίστας με λογαριασμούς τριών συγγενικών του προσώπων, είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2015 και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός είχε πέσει βέβαια στα μαλακά από το Ειδικό Δικαστήριο το οποίο αν και αναγνώρισε ότι διέγραψε τα αρχεία με τα ονόματα των συγγενών του με σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα, έκρινε πως από την πράξη του αυτή δεν αποδείχθηκε ζημία σε βάρος του δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ. Έτσι, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, υποβαθμίζοντας το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα και αθωώνοντάς τον για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας για το οποίο κατά βάση διωκόταν.
Με άλλα λόγια, το Ειδικό Δικαστήριο είχε απαλλάξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών από το αδίκημα για το οποίο σήμερα επέβαλε ποινή φυλάκισης στον Ιωάννη Διώτη.
---
Η Ηριάννα, για μισό αποτύπωμα,
δικάστηκε 13 χρόνια κάθειρξη και είναι στη φυλακή !!!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου