Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - "επιθέσεις" ιατροφαρμακευτικής φιλίας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διευκρινήσεις

Σχετικά με την ανάρτησή μας ΕΔΟΕΑΠ - "περίοικοι" - πατρίκιοι και πληβείοι... λάβαμε δύο διευκρινιστικά κείμενα από τους συναδέλφους Λάμπρο Θ. Παπαξενάκη και Νάσο Μπράτσο. Τα παραθέτουμε και τα σχολιάζουμε.

Τα κείμενα:

1. Οι ...περίοικοι της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι, διαβάζοντας το θέμα με τίτλο "Ποιοι είναι οι «περίοικοι» του ΕΔΟΕAΠ;" και απαντώντας στο ερώτημα σας αναφέρω ότι "περίοικοι" είναι οι περίοικοι, Δηλαδή, οι περίοικοι του κτιρίου της οδού Ηριδανού όπου στεγάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ!!! 

Ναι, μην απορείτε, γιατί ακριβώς αυτό ακούσαμε από το στόμα του ίδιου του γ.γ. της ΕΣΗΕΑ, Σταύρου Καπάκου, κατά την ενημέρωση του δ.σ. της Ένωσης το μεσημέρι του Σαββάτου, αμέσως μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε, αυτό θα είναι κάτι σαν "κόλπο" για να ...φαίνεται η διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ!!! Θα εξυπηρετεί, δηλαδή, τους ήδη ασφαλισμένους, τους νέους που θα εισέλθουν, αλλά θα λειτουργεί και σαν εξωτερικά ιατρεία για ...τους περιοίκους!!!! 

Θεώρησα απαραίτητη τη διευκρίνιση, τόσο για την ακριβή ενημέρωση όλων μας, όσο και για το άδικο των επικρίσεων για τις δύο συναδέλφους απεργούς πείνας, που επιχείρησαν να ..."σώσουν" τη χαμένη τιμή μας. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που εκφράζονται επικριτικά έναντι άλλων, θεωρώντας τους "βάρος".

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
ο "περίοικος" δημοσιογράφος & μέτοχος ΕΔΟΕΑΠ
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ


*******
2. Ας μου επιτραπεί μία διευκρίνηση, αφού ήμουν μπροστά στη συνάντηση των δύο απεργων πείνας (οι ίδιες μου το ζήτησαν δεν πήγα αυτόκλητος) με τον Τ. Πετρόπουλο. Οι "περίοικοι" δεν είναι οι συνάδελφοί μας στα ΜΜΕ που η προσωπική μου θέση (διατυπωμένη δημόσια και ενυπόγραφα εδώ και χρόνια) είναι ότι κακως δεν είχαν ενταχθεί στον ΕΔΟΕΑΠ στις καλές του εποχές, αλλά πράγματι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον ΕΔΟΕΑΠ που είναι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι από άλλα επαγγέλματα. Συνεπως έγινε παρερμηνεία των "περίοικων" και για να μην κρύβομαι ιδού και η θέση μου για τους κανονικούς περίοικους, μαζί με την ενημέρωση:

1)η ενημέρωση από τον κ. Πετρόπουλο:Στη δομή του ΕΔΟΕΑΠ θα έρχονται και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις πράξεις των οποίων θα τις καλύπτει από άποψη κόστους το ταμείο τους.

2) Από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις:

Στο ερώτημα αν η υποδομή του ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να σηκώσει μαζική προσέλευση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ πχ κατοίκων των γύρω περιοχών, ή αν θα καταρρεύσει, η απάντηση είναι ότι δεν θα συμβεί, διότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπου είχαν συνηθίσει, αντί να πάνε να στηθούν σε ουρές στον ΕΔΟΕΑΠ.

3) Εκτίμηση και προσωπική θέση: αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει αναβαθμισμένη υγεία-περίθαλψη-επικούρηση για όλους, αντί να διαλύει στην πράξη τον ΕΔΟΕΑΠ έχει απλές κινήσεις να επιλέξει όπως:

Να ανοίξει - αναπτύξει τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισε-διέλυσε-συγχώνευσε η προκάτοχός της κατά τις εντολές της τρόικας. Πχ το θεραπευτηρίο του ΙΚΑ (κλινική Παγώνη στην πλ. Κάνιγγος, την πολυταλαιπωρημένη Πολυκλινική, κλπ). Ακολούθως να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία με κανονικές εργασιακές σχέσεις και παράλληλα να τα χρηματοδοτήσει, εν ανάγκη κόβοντας τις δαπάνες για τα F16. Επίσης να υιοθετήσει τις εδώ και χρόνια θέσεις των οργανώσεων των υγειονομικών (τις έχουν στηρίξει και τα μέλη της που μετά έγιναν υπουργοί) για ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ώστε να μην φρακάρουν τα νοσοκομεία από περιστατικά δευτερεύουσας σημασίας και να αναζητά τον όποιο ΕΔΟΕΑΠ σαν υποκατάστατο πολυιατρείων.

Η προσπάθεια να φανούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σαν συντεχνία που δεν θέλει να συνυπάρξει με τα αδέρφια της των άλλων κλάδων των ΜΜΕ, ή να συγχρωτιστεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι τακτική του διαίρει και βασίλευε, σε ένα τοπίο μνημονιακών περικοπών και εφεύρημα κυβερνητικού σχεδιασμού. Ταυτόχρονα αντιστρέφοντάς το, είναι και ένα καλό επιχείρημα γιατί τα μνημόνια δεν παλεύονται με πολιτικές περιχαράκωσης σε κλάδους, αλλά συνολικά.

ΝΑΣΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
---
Σχόλιο "Α": ... από την πλευρά μας γίνονται δεκτές όλες οι διευκρινήσεις (Μπράτσος, Παπαξενάκης κ.ά.) ... απλώς, παραμένει το ερώτημα ... πού ακριβώς ήσασταν κ.κ. συνάδελφοι, από ιδρύσεως ΤΣΠΕΑΘ και στη συνέχεια ΕΔΟΕΑΠ; ... και πως θα αντιστρέψετε την κυρίαρχη πεποίθηση των "απ' έξω" ότι και μόνον συγκυριακά δέχεστε να γίνουν "από μέσα"; ... γιατί αν ανατρέξουμε ακόμη και στο κοντινό 2012, μάλλον δεν γίνεστε πειστικοί στις εκ των υστέρων "επιθέσεις" ιατροφαρμακευτικής φιλίας ... και τούτες οι διαπιστώσεις πόρρω απέχουν από κυβερνητικές ή άλλες μικροσυνδικαλιστικές σκέψεις και μεθοδεύσεις ... είναι διαπιστώσεις μακροχρόνιας ανεπιτυχούς -με υπαιτιότητά σας (ΕΣΗΕΑ)- προσπάθειας συνδικαλιστικής (Συνδικάτο Τύπου, θυμάστε;) και άλλης συνεργασίας με τον πάλαι ποτέ περιούσιο κλάδο ...  κατά τ' άλλα ειλικρινά ευχόμαστε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για τα δεινοπαθούντα μέλη-μετόχους του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ ... έρρωσθε ...
---
Για την αντιγραφή
Σταύρος Χριστοδουλάκης
---
*

3 σχόλια:

  1. Και η ανακοινωση συμπαραστασης που σας εβγαλε ο Μυλωνας πολλη ηταν. Σας πηρε χαμπαρι κι αυτος, εστω κι αργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μυλωνάς και ο Θεοφανίδης έφεραν πρόταση για απεργία. Αλλά δεν τους πέρασε για δεύτερη φορά. Είναι καιρός πλέον στην ΕΥΗΠΤΑ να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Δ.Σ., γιατί το συγκεκριμένο δίδυμο έχει ξεχασει για ποιό σκοπό βρίσκονται στις συγκεκριμένες θέσεις του προεδρείου. Εχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, με τη λογική, ακόμα και με την εντιμότητα.

      Διαγραφή
    2. Οχι ΕΥΗΠΤΑ βρε! ΣΤΗΠΤΑ, Συνδικάτο Τεχνικών Ημερήσιου, Περιοδικού Τύπου Αθηνών!

      Λεωνάρας

      Διαγραφή