Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μαρινάκεια Σύμβαση - Εντάξει, στηλιτεύουμε. Και ύστερα;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κι αυτοί που ήδη υπέγραψαν;
ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ στηλιτεύουν την
υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ στο πλαίσιο της σημερινής Συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όπως αυτές δόθηκαν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου προς υπογραφή στους συναδέλφους.

Στηλιτεύουν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία, με συνέπεια, αφενός να παρακάμπτεται η συλλογική διαπραγμάτευση, αφετέρου να φέρνει τους συναδέλφους προ τετελεσμένου, εκμεταλλευόμενη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Ζητούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας, καθώς και την υποχρεωτική τήρηση των θεσμικών κατακτήσεων των δημοσιογράφων (ρεπό, άδειες, ωράριο εργασίας, αμοιβή υπερωριακής και κυριακάτικης απασχόλησης κλπ).

Ταυτόχρονα καλούν την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ να δώσει λύση στο δράμα που ζουν οι «εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και ΔΟΛ DIGITAL, πρώην θυγατρικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Λαμπράκη, οι οποίοι επί έντεκα μήνες εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, αλλά και σε παρόμοιες εκδοτικές επιχειρήσεις καλούν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Του ΔΟΛου τα εννιάμερα. Η Αντωνιάδου, ο Ντελέζος, ο Παπαδής δεν ήξεραν; Απλά σιγοντάριζαν τον Καρακούση και τον Λάμψια! Έρχονται τώρα για ξεκάρφωμα να το παίξουν, και καλά, επαναστάτες. Αλλά βρίσκουν και πουλάνε τα παραμύθια τους, αφού φοβερίζουν επί δύο μήνες με τον δράκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή