Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - το κείμενο-"λαγός" ανάβει φωτιές...

*
Δημοσιογραφική Ανανέωση
& Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων
***
*

Καμία λύση δεν είναι αποδεκτή, 
χωρίς τους συνταξιούχους της ΕΣΠΗΤ


Δόθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και στους προέδρους των Ενώσεων και Ταμείων το τελευταίο προσχέδιο τροπολογίας για τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ και τη νέα εισφορά επί του τζίρου υπέρ ΕΔΕΟΑΠ και ΤΕΑΣ / ΕΤΑΣ.

Με βάση το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από τις παροχές υγείας του ΕΔΟΕΑΠ οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΣΠΗΤ και γενικότερα οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που δεν υπάγονταν μέχρι σήμερα στον ΕΔΟΕΑΠ.

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τον αποκλεισμό τους, πόσω μάλλον που επιβάλλεται πανελλαδική εισφορά 2% επί του συνόλου των επιχειρήσεων, η οποία θα ενισχύσει τις παροχές υγείας, επικούρησης και πρόνοιας των ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ μετά τη διεύρυνσή του.

Θεωρούμε κατάφωρα ΑΔΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ την εξαίρεσή τους από το νέο πόρο.

Καλούμε τους μετόχους-μεριδιούχους του ΕΔΟΕΑΠ να βρουν λύση με ΟΡΟΥΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ. Εάν δεν τα καταφέρουν, καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε αναλογικό τμήμα του νέου πόρου να κατευθυνθεί στους κλάδους υγείας και επικούρησης των συνταξιούχων μας.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, Θέμη Μπερεδήμα να τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο προσχέδιο, καταθέτοντας ξεκάθαρες προτάσεις προς το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ και να συγκαλέσει άμεσα τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Καλούμε τις αντισυντεχνιακές δυνάμεις όλων των ενώσεων-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ να λάβουν δημόσια ξεκάθαρη θέση για το θέμα· κυρίως αυτές που αγωνίζονται σθεναρά για την παραμονή συνταξιούχων και ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ.

Είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός των συνταξιούχων μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από εμάς.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των συνταξιούχων μας, τα οποία θίγονται με τον αποκλεισμό τους από το νέο πόρο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
& ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
---
*

2 σχόλια:

  1. Χαιρε Πλαχουρη. Ετσι ...αγαπαει κι ο Μυλωνας τους συνταξιουχους ψηφοφορους του στην ΕΤΗΠΤΑ!

    Ζεμπεκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ξημερώνει μια καινούργια μέρα" είπε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Εδώ και επτά χρόνια οι καινούργιες μέρες είναι όλο και χεοροτερες για τον ελληνικό λαό, αλλά εσείς δεν το έχετε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή